aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚορυφαίος από «σπόντα»

Κορυφαίος από «σπόντα»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

O Πάτρικ Πρόσεκ μπήκε από… σπόντα βασικός στην ΑΕΛ, όταν ο Βοζίνια τραυματίστηκε στο ματς της Εθνικής με το Πράσινο Ακρωτήρι. Ήταν λίγο τρακαρισμένος στην πρώτη του εμφάνιση με την Ανόρθωση, παιχνίδι στο οποίο όμως είχε βάλει το λιθαράκι του για να φύγει νικήτρια η ΑΕΛ (1-0). Ακολούθησε το ματς στην Πάφο και το διπλό της ομάδας του, όπου και πάλι είχε συμβολή στη νίκη (2-0), ενώ η τρίτη του παρουσία κάτω από τα δοκάρια ήταν στην άνετη επικράτηση επί της Αλκής (5-1).

Ο 23χρονος τερματοφύλακας αφήνει καλές εντυπώσεις και ας είχε να αγωνιστεί σχεδόν οκτώ μήνες σε επίσημο ματς. Κατέβασε τα ρολά σε αρκετές περιπτώσεις και κάνει να μην φαίνεται η απουσία του έμπειρου Βοζίνια. Ο τελευταίος θα αργήσει να επιστρέψει και εκτός από το επόμενο με τον ΑΠΟΕΛ, δεν θα προλάβει ούτε αυτό με την Ένωση και την ΑΕΚ. Τυχερή πάντως η ΑΕΛ που στο πρόσωπο του Πρόσεκ βρήκε ένα σπουδαίο τερματοφύλακα με πολλά προσόντα, τα οποία μπορεί να αξιοποιήσει. Και το βασικό, είναι πως δεν θα ανησυχεί σε περίπτωση απουσίας του Καποβερτίνου. Το ματς, που ακολουθεί με τον ΑΠΟΕΛ, θα είναι για τον ίδιο τον Πρόσεκ και την ομάδα του μία ακόμη δοκιμασία.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ θα αρχίσει σήμερα να προετοιμάζει τους ποδοσφαιριστές του για την έξοδο στο ΓΣΠ την ερχόμενη  Κυριακή. Εκτός του Βοζίνια δεν υπολογίζει στον Αντάμοβιτς για βασικό. Πιθανό ο Σέρβος να είναι στην αποστολή, ενώ η κατάσταση του Λαφράνς θα ξεκαθαρίσει περί τα μέσα της εβδομάδας, αν θα είναι έτοιμος να ξεκινήσει. Οι ενοχλήσεις πάντως υποχώρησαν και θεωρείται λίγο αδύνατο να χάσει ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Ο τεχνικός της ΑΕΛ θα περιμένει και την επιστροφή του Αβραάμ, ο οποίος ξεκίνησε βασικός στο ματς με την Βουλγαρία και έδειξε, πως μπορεί να βοηθήσει και σαν επιθετικός. Από ωραία δική του ενέργεια, ο Κάστανος, άνοιξε το σκορ στην Σόφια. Στην ενδεκάδα της ΑΕΛ θα επιστρέψουν και οι Μπενίτεθ – Ζντρανκόφσκι, που δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου με την Αλκή. Και οι δύο είχαν συνεχόμενες παρουσίες, σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ