aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑλλαγμένη και πιο νεανική

Αλλαγμένη και πιο νεανική

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Ντούσαν Κέρκεζ επιμένει πως πρέπει να αποκτηθεί ένας ακόμη ανασταλτικός μέσος και πιθανό μέχρι το τέλος της εβδομάδας να κλείσει το θέμα. Από εκεί και πέρα, όμως, ο Βόσνιος τεχνικός της ΑΕΛ δουλεύει καθημερινά στα θέματα της φυσικής κατάστασης και της τακτικής. Η ομάδα της Λεμεσού έχει άλλα τέσσερα φιλικά να δώσει στη Βουλγαρία και με την επιστροφή στην Κύπρο, στις 6 Αυγούστου, η τεχνική ηγεσία θα έχει στη διάθεσή της 17 ημέρες για τον αγώνα της πρεμιέρας στο νέο πρωτάθλημα.

Από την στιγμή που όλοι οι ποδοσφαιριστές ακολουθούν ρητά τις οδηγίες του προπονητή τους, αναμένεται πως η ομάδα θα είναι έτοιμη στην ώρα της. Κάποιοι έχουν προβάδισμα για θέση βασικού, ενώ άλλοι θα το παλέψουν για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους. Ο Ζούνιορ με τον Λαφράνς στην άμυνα, ο Ντα Σίλβα στη μεσαία γραμμή, ο Μπενίτεθ με τον Χουράδο στην επίθεση έχουν προβάδισμα. Σε αυτούς θα στηρίξει πολλά, όμως όσο οι μέρες περνούν θα αυξάνεται και ο αριθμός των βασικών επιλογών του Κέρκεζ.

Προς το παρόν τίποτε δεν μπορεί να λεχθεί με σιγουριά, γιατί δεν ξέρει κανείς αν θα προκύψει κάποια περίπτωση από αυτούς που ίσως να μην υπολογίζουμε για βασικούς. Ο Πεχλιβάνης, ο Ρομάν, ο Μαρκόσκι και ο Ζτραβκόφσκι αφήνουν πολύ καλές εντυπώσεις και όλα δείχνουν πως η ΑΕΛ θα παρουσιαστεί με νέο πρόσωπο στη νέα σεζόν. Οι αλλαγές ήταν σαρωτικές και αυτή τη στιγμή μόνο έξι ποδοσφαιριστές είναι άνω των 30 χρονών (Ζούνιορ, Μπενίτεθ, Χουράδο, Ντα Σίλβα, Αβραάμ και ο τερματοφύλακας Βοζίνια). Οι υπόλοιποι είναι στην ηλικία των 22 ώς 27 χρονών. Ο προοπτικές είναι αρκετά καλές για να δημιουργηθεί ένα σύνολο με πολλά τρεξίματα και πίεση σε όλους τους χώρους. Ο Ντούσαν Κέρκεζ δεν θέλει να βλέπει την ομάδα του να αμύνεται, αλλά να πιέζει ψηλά και να είναι επιθετική. Και έχει τους ποδοσφαιριστές, τουλάχιστον στη θεωρία, για να εφαρμόσει αυτά που θέλει, φτάνει να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις και στα επίσημα παιχνίδια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ