aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΕΛ Vs €25.000.000

Στη Γενική Συνέλευση της Αούστρια Βιέννης μίλησε ο πρόεδρος της εταιρίας Μάρκους Κράετσμερ, στην οποία ανέφερε το μπάτζετ της ομάδας για την ερχόμενη σεζόν (το οποίο ανέρχεται στα €25 εκ.), ενώ τόνισε πως στόχος την ομάδας  είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος την τρέχουσα σεζόν, αν και το μπάτζετ της Σάλτσμπουργκ είναι αρκετά μεγαλύτερο.

Αφού πρώτα αναφέρθηκε στη Γενική Συνέλευση ότι το μπάτζετ της νέας χρονιάς θα κυμαίνεται στα €25 εκ., ο πρόεδρος της ομάδας ανέφερε: «Όπως συνήθως, έχουμε προσεκτικό πλάνο, στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνονται οποιαδήποτε έσοδα από την φάση των ομίλων του Europa League. Η Σάλτσμπουργκ έχει αρκετά μεγαλύτερο μπάτζετ ασφαλώς, αλλά πιστεύω ότι είναι πολύ ορθό ότι ο προπονητής μας Τόρστεν Φινκ έχει ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, γιατί πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες της Σάλτσμπουργκ».

Μέσω των πιο πάνω τοποθετήσεων και αριθμών, γίνεται αντιληπτό πόσο δύσκολο φαντάζει το εγχείρημα της ΑΕΛ για πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λίγκ, όμως από τη θέση του αουτσάιντερ, οι γαλαζοκίτρινοι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να απογοητεύσουν τους φιλόδοξους Αυστριακούς.

Είναι προφανές ότι η ΑΕΛ θα έχει δύσκολο έργο στο Europa League, απέναντι σε μία ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ και πρωταγωνιστικούς στόχους. Πολλές φορές έχει αποδειχθεί στο ποδόσφαιρο πως τα μπάτζετ δεν παίζουν και τόσο μεγάλο ρόλο. Θα δούμε αν αυτό μπορεί να ισχύσει θετικά για την ΑΕΛ, στις διπλές αναμετρήσεις με την Αούστρια.

Ήδη, στην Αούστρια έστειλαν το μήνυμα μετά την ήττα από την Άλταχ πως θα πρέπει να σηκώσουν το κεφάλι και να κερδίσουν την ΑΕΛ την Πέμπτη, για να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στον επόμενο γύρο. Ωστόσο, στο ποδόσφαιρο, ποτέ μην πεις ποτέ. Έχει και η ΑΕΛ ισχυρά κίνητρα και λόγους για να παλέψει για να προκριθεί. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσει η ομάδα της Λεμεσού για να φτάσει στη δική της Ιθάκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ