aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Σαν μια γροθιά για το τρίποντο

ΑΕΛ: Σαν μια γροθιά για το τρίποντο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Για να μπορέσει απόψε να φτάσει στο αποτέλεσμα που θέλει η ΑΕΛ θα χρειαστεί συγκέντρωση και αγωνιστική πειθαρχία. Να βρει τις λύσεις απέναντι σε μια φορμαρισμένη ομάδα, όπως είναι ο ΑΠΟΕΛ.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου το έκανε ξεκάθαρο και προχθές, λέγοντας πως η ομάδα του θα πρέπει να καταθέσει όλα τα θετικά της στοιχεία για να μπορέσει να φτάσει στο «διπλό» ή τουλάχιστον να μη χάσει. Και δεν έχει άδικο καθώς ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση.

Οπότε η ομάδα του Χριστοδούλου για να μπορέσει να πάρει αυτό που θέλει, θα πρέπει να εμφανιστεί μυαλωμένη, σοβαρή, πειθαρχημένη, υποπίπτοντας στα λιγότερα λάθη. Ο Κύπριος τεχνικός έχει τους ποδοσφαιριστές που στην καλή τους μέρα μπορούν κάνουν τη ζημιά στον αντίπαλο. Με την ΑΕΚ είχαν μια ισοπεδωτική παρουσία για 60 λεπτά οι γαλαζοκίτρινοι κι έστω καθυστερημένα πήραν τον έναν βαθμό. Σήμερα, ίσως χρειαστεί να έχουν περισσότερη διάρκεια καλής απόδοσης και να είναι πιο μυαλωμένοι στην άμυνα.

Η τακτική και οι «ευθύνες» των ποδοσφαιριστών θα είναι στο να περιορίσουν τον αντίπαλό τους, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως η ΑΕΛ δεν θα έχει το μυαλό της στο πώς θα παραβιάσει την εστία του Βάτερμαν. Όπως και να το κάνουμε όμως, μέσα στο ΓΣΠ, οι γαλαζοκίτρινοι πρέπει να τρέχουν παντού, να μαρκάρουν ψηλά και να βοηθήσουν στο αμυντικό κομμάτι. Το ομαδικό πνεύμα χαρακτηρίζει την ΑΕΛ και απόψε πρέπει να το βγάλει στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Ο Ζούνιορ, που παρά λίγο να πάθαινε μεγάλη ζημιά στην τελευταία προπόνηση πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ακολούθησε συντηρητική προετοιμασία και έμεινε τελικά εκτός αποστολής. Ετσι ο Μίτρεα αναμένεται πως θα πάρει θέση μάχης δίπλα στον Λαφράνς. Στα άκρα της άμυνας θα είναι οι Αϊρόσα, Φορτούνα και στη μεσαία γραμμή σίγουρος για τη μία θέση είναι ο Σοάρες.

Μάλλον θα αρχίσει και ο Νικολάου, εκτός και αν προτιμηθεί ο Σαβάν. Μπορεί όμως να αγωνιστούν και οι τρεις στη μεσαία γραμμή και ο Πίτι να μείνει στον πάγκο. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Αρουαμπαρένα και στα πλάγια ο Μέσκα και ένας εκ των Γεωργιάδη, Μπλάνκο. Είναι βέβαια σε καλή αγωνιστική κατάσταση και ο Σάσι, όμως επειδή είναι στο όριο των καρτών ίσως μείνει στον πάγκο και πάρει χρόνο ως αλλαγή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ