aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ 1985-90: Τιμή στην ομάδα της χρυσής πενταετίας

ΑΕΛ 1985-90: Τιμή στην ομάδα της χρυσής πενταετίας

Μεγάλη εκδήλωση για τιμηθεί η ομάδα της χρυσής πενταετίας της ΑΕΛ μεταξύ 1985 και 1990, θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολωμονίδης». Η ΑΕΛ κατέκτησε τρία κύπελλα και μία «Ασπίδας Στυλιανάκη» (Σούπερ Καπ) εκείνη την περίοδο, ενώ είχε και έναν χαμένο τελικό κυπέλλου (1988, 2-1 από την Ομόνοια). Ήταν η περίοδος που όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα σχόλια και ανέφεραν πως θα μπορούσε να είχε κατακτήσει και ένα πρωτάθλημα.

Με προπονητές τους Τσέχους Χαβράνεκ, Σβετς και Ούχριν, καθώς και με τη διοίκηση Λώρη Λυσιώτη να χειρίζεται άψογα όλα τα θέματα, η ΑΕΛ ανέβασε τη σημαία της στον ποδοσφαιρικό ιστό. Είχε προηγηθεί ο χαμένος τελικός του 1979 με τον ΑΠΟΕΛ για να ακολουθήσουν οι τρεις κατακτήσεις κυπέλλου.

Το 1985 είχε νικήσει με 1-0 την ΕΠΑ (φωτό από τους πανηγυρισμούς από εκείνο ματς), για  να ακολουθήσει η νίκη με 1-0 επί της Ομόνοιας και η κατάκτηση της «Ασπίδας Στυλιανάκη». Το 1987 νίκησε επίσης με 1-0 τον Απόλλωνα στον τελικό κυπέλλου και το 1989 με 3-2 τον Άρη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ