aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΞεπέρασαν τις €600.000!

Ξεπέρασαν τις €600.000!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Το ρεκόρ τεσσάρων συνεχόμενων νικών σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις συνδυάστηκε με σημαντικά οικονομικά οφέλη για την ΑΕΚ, η οποία έχει κάθε λόγο να τρίβει τα χέρια της από ικανοποίηση.

Οι προκρίσεις σε βάρος των Φολγκόρε και Κλίφτονβιλ αποτέλεσαν γερή ένεση στα ταμεία του συλλόγου, αφού τα χρήματα που εξασφάλισε το σωματείο της Λάρνακας είναι σαν «μάννα εξ Ουρανού» σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Σίγουρα τα ποσά στα προκριματικά της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης δεν συγκρίνονται με αυτά στους ομίλους, αλλά δεν παύουν να είναι σημαντικά, τηρουμένων των συνθηκών, για τους κιτρινοπράσινους.

Και για να καταλάβετε για τι ποσά μιλάμε, απλά να αναφέρουμε ότι η ΑΕΚ θα βάλει στο… σακούλι της πέραν των 600.000 ευρώ! Και εξηγούμε: Από τη συμμετοχή της στον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ η λαρνακιώτικη ομάδα εξασφάλισε από την ΟΥΕΦΑ 200.000 ευρώ, ενώ πήρε τόσα και άλλα 10.000 ευρώ για τη συμμετοχή της στον 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Το συνολικό ποσό, λοιπόν, που έλαβε μέχρι στιγμής από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου είναι 410.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζουμε εισιτήρια, χορηγούς, τηλεοπτικά δικαιώματα κτλ.

Τα χρήματα, όμως, που θα εισρεύσουν στα ταμεία της ΑΕΚ δεν σταματούν εδώ. Θα είναι ακόμη μεγαλύτερα, αφού και να αποκλειστεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ από τη Σπαρτάκ Μόσχας, η ομάδα της Λάρνακας θα πάρει άλλες 220.000 ευρώ, χωρίς να λογαριάζονται λοιπά έσοδα.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ έχει και έξοδα, όπως αεροπορικά εισιτήρια για κάθε αποστολή σε ξένη χώρα, διαμονή σε ξενοδοχεία και μεταφορικά μέσα, καθώς επίσης το γήπεδο που χρησιμοποιεί για έδρα της στην  στην Ευρώπη, το «Αντώνης Παπαδόπουλος», και άλλα.

Να σημειώσουμε ότι κατά πάγια τακτική της ΟΥΕΦΑ τα λεφτά δεν θα πιστωθούν στον λογαριασμό της ΑΕΚ, αλλά σε αυτόν της ΚΟΠ που θα κάνει μετά τη διανομή, με τις όποιες παρακρατήσεις ανάλογα με τις οφειλές που έχει η ομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ