Τρίτη απόπειρα στο ίδιο σκηνικό για τον τίτλο

Ακόμη ένα φινάλε βρίσκει την ΑΕΚ σε καθοριστική έξοδο στο ΓΣΠ…


ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Το σκηνικό επαναλαμβάνεται. Η ΑΕΚ χτυπά τα ρέστα της για την κατάκτηση του τίτλου, ξανά στο ΓΣΠ, μερικές αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν. Το ίδιο σκηνικό έζησαν και τα τελευταία δυο χρόνια οι φίλοι της ΑΕΚ, όταν η ομάδα τους πήγαινε στο ΓΣΠ με μοναδικό στόχο τη νίκη για να σκαρφαλώσει στην κορυφή ή να μειώσει στο πλην 1.

Τη σεζόν 2014-15, η ΑΕΚ είχε ταξιδέψει στη Λευκωσία δυο αγωνιστικές πριν από το τέλος, ψάχνοντας τη νίκη που θα την έφερνε στην κορυφή και αγκαλιά με τον τίτλο. Το ισόπαλο 1-1 έδωσε στο τέλος της ημέρας το πρωτάθλημα στον ΑΠΟΕΛ. Πέρσι, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος και πάλι ο ΑΠΟΕΛ φιλοξένησε την ΑΕΚ στο ΓΣΠ με την ίδια βαθμολογική διαφορά με τη σημερινή. Δηλαδή, η ΑΕΚ ήταν στο πλην 4 από την κορυφή και ήθελε μόνο νίκη για να ελπίζει στον τίτλο. Κάτι που δεν πέτυχε καθώς ηττήθηκε με 2-0 και ο ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε τον τίτλο.

Θα τριτώσει το κακό για την ΑΕΚ ή θα μπορέσει, αυτή τη φορά η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ, να πάρει το ζητούμενο; Σίγουρα το γεγονός ότι παίζει μόνο για ένα αποτέλεσμα που είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί κάνουν το έργο της ομάδας του ακόμη πιο δύσκολο. Η ΑΕΚ καλείται να βγάλει χαρακτήρα σε μία έδρα όπου καταφέρνει να παίρνει συχνά πολύ καλά αποτελέσματα. Τώρα όμως χρειάζεται τη νίκη για να βάλει «φωτιά» στο πρωτάθλημα.

Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ, στη δύσκολη έξοδο της ερχόμενης Κυριακής, θα έχει τους Τρισκόφσκι και Λαμπάν στη διάθεσή του, οι οποίοι εξέτισαν την τιμωρία τους και αναμένεται να επιλεχθούν στο αρχικό σχήμα. Εκτός πλάνου είναι ο τιμωρημένος Τομάς, ενώ ο Τέτε που αποχώρησε με ενοχλήσεις από το ντέρμπι με τον Απόλλωνα δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει κάτι το ανησυχητικό.

ΜΕΣΩΠΑΝΟΣ ΛΑΡΚΟΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ