Το πλάνο του Ρόκα και ο Κωνσταντίνου

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η πρόσφατη ενημέρωση που έτυχε η διοίκηση της ΑΕΚ από τον Τσάβι Ρόκα αφορούσε πέντε ή έξι μετεγγραφές. Ο Καταλανός ψάχνει εναλλακτική λύση τερματοφύλακα, ενώ θα αποκτηθεί ακόμα ένας για βασικός εφόσον αποχωρήσει ο Τόνιο Ραμίρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Goal» προτάθηκε ο Πάνος Κωνσταντίνου, ο οποίος στη λήξασα σεζόν αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Ο Κύπριος κίπερ δεν αφήνει αδιάφορο τον τεχνικό διευθυντή των κιτρινοπρασίνων για τη θέση του αναπληρωματικού. Με ατού το γεγονός ότι σε ενδεχόμενη συμφωνία θα απελευθερωθεί θέση ξένου ή κοινοτικού στον κατάλογο Α. Ωστόσο, ακόμα δεν πάρθηκε απόφαση, καθώς υπάρχουν και άλλα ονόματα που έχουν προταθεί.

Από εκεί και πέρα, γίνεται προσπάθεια για απόκτηση ακόμα τεσσάρων ποδοσφαιριστών. Μετά το διαφαινόμενο ναυάγιο των επαφών με τον Αντρέ Σκέμπρι, δεν σταματά ασφαλώς η προσπάθεια για απόκτηση επιθετικού (με την ευχέρεια να αγωνίζεται στα άκρα και στην κορυφή).

Ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τον σχεδιασμό του συλλόγου της Λάρνακας ψάχνει ποδοσφαιριστή με αγωνιστικά χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά του Μαλτέζου, θέλοντας να αυξήσει τις αξιόπιστες λύσεις στο σκοράρισμα.

Επιπλέον, ο Ρόκα έκρινε ότι χρειάζεται άλλος ένας δημιουργικός μέσος για να πλαισιώσει τον Τζοάν Τομάς, ο οποίος δεν είχε βοήθειες στη λήξασα σεζόν (ο Φάλρεϊ Ρόσα αποκτήθηκε γι’ αυτό τον σκοπό τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά δεν ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά). Οι άλλες δύο προσθήκες που θα γίνουν αφορούν στα μετόπισθεν.

Παρά την παρουσία των Ηλία Χαραλάμπους και Θωμά Ιωάννου, θα αποκτηθεί άλλος ένας αριστερός μπακ, ο οποίος προορίζεται για βασικός. Τέλος, στην παρέα των τριών κεντρικών αμυντικών, Νταβίδ Καταλά, Ντάνιελ Μοϊσόφ και Άντερ Μουρίγιο, θα προστεθεί άλλος ένας.

Με τα δεδομένα που επικρατούν, το μοναδικό κεφάλαιο που καίει ενόψει Γιουρόπα Λιγκ είναι αυτό των τερματοφυλάκων. Για τις άλλες θέσεις ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής δεν βιάζεται, καθώς πιστεύει ότι το υφιστάμενο ρόστερ μπορεί να ανταποκριθεί μέχρι τον β’ προκριματικό γύρο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ