aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣτο κυνήγι του Έντινσον Καβάνι

Στο κυνήγι του Έντινσον Καβάνι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Καβάνι, Ιμόμπιλε, Μέσι, Ντιμπάλα και ανάμεσά τους ο Φλοριάν Τολεμές! Ίσως να υποψιάζεστε τι σχέση έχει ο επιθετικός της ΑΕΚ με ορισμένα από τα κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με την έρευνα της «Goal News», ο Γάλλος στράικερ συγκαταλέγεται στους 15 κορυφαίους σκόρερ των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη και έχουν αρχίσει τον περασμένο Αύγουστο (δεν συμπεριλήφθηκαν δηλαδή τα πρωταθλήματα κυρίως των σκανδιναβικών χωρών και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, τα οποία αρχίζουν πολύ πιο νωρίς).

Το… πρώτο πιστόλι του κυπριακού πρωταθλήματος μετρά 12 γκολ, έχοντας αγωνιστεί στα 11 από τα 13 παιχνίδια που έδωσε η ομάδα του στο πρωτάθλημα. Η επίδοσή του τον φέρνει στην 9η θέση, με τους Σαλάχ της Λίβερπουλ, Ντιμπάλα της Γιουβέντους, (την Αυτού Μεγαλειότης) Λιονέλ Μέσι της Μπαρσελόνα και τον Μοανές Νταμπούρ της Σάλτσμπουργκ.

Την πρώτη θέση κατέχει ο Έντινσον Καβάνι της Παρί Σεν Ζερμέν με 17 γκολ και τον ακολουθεί με 16 ο Φερχάν Χασάνι στης σκοπιανής Σκεντίγια. Από 15 φορές έχουν σκοράρει οι Ιμόμπιλε της Λάτσιο, Ικάρντι της Ίντερ και  Ζόνας της Μπενφίκα. Τέλος, από 13 γκολ πέτυχαν οι Λεβαντόφσκι της Μπάγερν, Φαλκάο της Μονακό, Γκομίς της Γαλατασαράι και Καραπετιάν της Προγκρέ.

Ισοφάριση

Ο Φλοριάν Τολεμές ισοφάρισε την περασμένη Κυριακή, σκοράροντας κατά της Πάφου (2-0), την τρίτη καλύτερη επίδοσή του σε μια σεζόν. Δώδεκα γκολ είχε πετύχει με τις Οριουέλα (Γ’ Κατηγορία Ισπανίας, 2010-11) και Έουπεν (Β’ Κατηγορία Βελγίου 2013-14, 2015-16). Το ατομικό του ρεκόρ σημειώθηκε με την Καρταχένα στην ισπανική Γ’ Κατηγορία (2012-13), όταν σταμάτησε στα 19 τέρματα, ενώ 17 πέτυχε με την Έουπεν (2015-16). Με τη φόρα που έχει πάρει στο τρέχον πρωτάθλημα, οι πιθανότητες είναι υπέρ του Γάλλου σέντερ φορ για να σημειώσει νέο προσωπικό ρεκόρ.

ΤΟΠ ΣΚΟΡΕΡ ΕΥΡΩΠΗΣ (πρωταθλήματα που άρχισαν τον Αύγουστο)

1. Καβάνι Παρί Σ.Ζ. (Γαλ.) 17
2. Χασάνι Σκεντίγια (Σκοπ.) 16
3. Ιμόμπιλε Λάτσιο (Ιτ.) 15
-. Ικάρντι Ίντερ (Ιτ.) 15
-. Ζόνας Μπενφίκα (Πορ.) 15
5. Λεβαντόφσκι Μπάγερν (Γερ.) 13
-. Φαλκάο Μονακό (Γαλ.) 13
-. Γκομίς Γαλατασαράι (Τουρ.) 13
-. Καραπετιάν Προγκρέ (Λουξ.) 13
9. Σάλαχ Λίβερπουλ (Αγγ.) 12
-. Ντιμπάλα Γιουβέντους (Ιτ.) 12
-. Μέσι Μπαρσελόνα (Ισπ.) 12
-. Νταμπούρ Σάλτσμπουργκ (Αυσ.) 12
-. ΤΟΛΕΜΕΣ ΑΕΚ 12
14. Αχμέτοβιτς Σαράγιεβο (Β/Ε) 11
-. Ντρέιπερ ΤΝΣ (Ουα.) 11

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ