aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΌταν πήρε μπρος η μηχανή

Όταν πήρε μπρος η μηχανή

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Δύο αγωνιστικές απέμειναν πριν από το τέλος του 2017 και η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να κάνει το δύο επί τρία. Αν το πετύχει, θα κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στην κορυφή για τρίτη σερί χρονιά. Κι αν στο μεθαυριανό παιχνίδι με τον Ερμή στο «ΑΕΚ Αρένα» θα έχει τον πρώτο λόγο, την Τετάρτη θα είναι πιο δύσκολο το έργο της στο Τσίρειο απέναντι στην ΑΕΛ. Ωστόσο, η πορεία της στις τελευταίες δέκα αγωνιστικές δείχνει πως ο στόχος της είναι εφικτός.

Λες και πήρε μπρος η μηχανή, μετά την ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα (0-1) στο «Αμμόχωστος» για την 5η αγωνιστική, οι επιδόσεις της είναι εκπληκτικές. Αποτέλεσμα ήταν να μαζευτούν οι 26 από τους 35 βαθμούς της.

Η αποτελεσματικότητά της είναι εκπληκτική, καθώς σκόραρε και στα δέκα ματς που ακολούθησαν, μετρώντας 26 τέρματα από τα 35 που έχει συνολικά. Εν πολλοίς, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η ευστοχία του Φλοριάν Τολεμές, ο οποίος παρουσιάζεται ασταμάτητος.

Καλά τα πάει, όμως, και στην αναχαίτιση η ομάδα της Λάρνακας. Μετά την αναμέτρηση με τους ερυθρόλευκους, οι κιτρινοπράσινοι διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους σε πέντε ματς και δέχτηκαν από ένα γκολ στα άλλα πέντε. Στην πρόσφατη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (1-2), όμως, η άμυνα προβλημάτισε αφού πέραν του γκολ που δέχτηκε η ΑΕΚ, έγιναν άλλες τρεις φάσεις στην περιοχή της στο πρώτο ημίχρονο.

Είναι ξεκάθαρο, όμως, πως οι ποδοσφαιριστές του Ιμανόλ Ιδιάκεθ παρουσιάζονται αποφασισμένοι να πετύχουν ό,τι δεν μπόρεσε ποτέ η ομάδα τους. Να μη μείνει ημιτελής η προσπάθεια, όπως τις προηγούμενες τρεις σεζόν, και να την οδηγήσουν στην πρώτη κατάκτηση πρωταθλήματος στην ιστορία τους.

Όπως και να έχει, μεθαύριο θα διεξαχθεί το παιχνίδι με τον Ερμή και οι κιτρινοπράσινοι θα προσπαθήσουν να δώσουν συνέχεια στην επιτυχημένη πορεία τους. Αν τα καταφέρουν, θα νικήσουν για πέμπτο σερί παιχνίδι, αφού τελευταία φορά που δεν το πέτυχαν ήταν για την 11η αγωνιστική απέναντι στον Απόλλωνα (1-1).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ