aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Όχι» στην ΑΕΚ Αθηνών για φιλικό

«Όχι» στην ΑΕΚ Αθηνών για φιλικό

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Μια δύσκολη απόφαση πήρε η διοίκηση της ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας έλαβε πρόσκληση για να δώσει φιλικό παιχνίδι με την ΑΕΚ Αθηνών στο «ΑΕΚ Αρένα» το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Μετά από μπόλικη σκέψη απάντησε αρνητικά στην ομάδα που προπονεί ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ο λόγος έχει να κάνει με τις μαζεμένες απουσίες που θα έχει η κυπριακή ομάδα λόγω υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων. Συνολικά θα απουσιάζουν δέκα ποδοσφαιριστές.

Έτσι, αν και οι κιτρινοπράσινοι είδαν με θετικό μάτι την προοπτική και θα ήθελαν να ανοίξει τις πύλες του το νεόδμητο γήπεδο μ’ ένα τόσο σημαντικό και μεγάλο φιλικό, εντούτοις δεν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός ποδοσφαιριστών για τέτοια αναμέτρηση.

Οι Αντώνης Γιωργαλλίδης, Ηλίας Χαραλάμπους, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, Νικόλας Εγγλέζου και Βανσάν Λαμπάν κλήθηκαν στην εθνική Ανδρών, οι Γιάννης Μιχαήλ και Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου στην εθνική κάτω των 19 ετών, ο Βλάντιμιρ Μπόλιεβιτς στο Μαυροβούνιο και τέλος, οι Ντάνιελ Μοϊσόφ και Ιβάν Τρισκόφσκι στα Σκόπια.

Μια δεκάδα ποδοσφαιριστών εκτός προπονήσεων για την ομάδα της Λάρνακας, που ανάγκασε τη διοίκηση να απαντήσει αρνητικά στην πρόταση της ομώνυμης ομάδας των Αθηνών.

Έτσι οι Λαρνακείς δεν θα προγραμματίσουν φιλικό αυτή την περίοδο. Θα προσπαθήσουν λοιπόν να προετοιμαστούν όσο καλύτερα γίνεται για την πρώτη υποχρέωση στο πρωτάθλημα, απέναντι στην Καρμιώτισσα στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Στην αναμέτρηση με τους νεοφώτιστους θα ανοίξει τις πόρτες του για πρώτη φορά το «ΑΕΚ Αρένα». Οι ετοιμασίες βρίσκονται στην τελική ευθεία και στις τάξεις της διοίκηση επικρατεί αισιοδοξία ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο.

Αυτό που προκαλεί την περισσότερη ανησυχία είναι ο χλοοτάπητας. Οι κιτρινοπράσινοι θέλουν να είναι όλα στην εντέλεια και να μην κινδυνέψουν οι ποδοσφαιριστές από τυχόν ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο. Οι εργάτες που ανέλαβαν τη διεκπεραίωση του έργου κάνουν ό,τι μπορούν, ώστε να παραδοθεί το γήπεδο έτοιμο στην ώρα του από κάθε άποψη.

Μεγάλη προσμονή επικρατεί φυσικά στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΚ, για την πρώτη επίσκεψη στο νέο τους «σπίτι». Για την ώρα έχουν διατεθεί πάνω από 1.700 εισιτήρια διαρκείας και εκτιμάται ότι ο αριθμός θα πλησιάσει τα 2.000.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ