aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟ προπονητής  σε πρώτο πλάνο

Ο προπονητής  σε πρώτο πλάνο

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Σε πολύ μεγάλο βαθμό ο Τσάβι Ρόκα έχει κάνει τις κινήσεις που επιθυμούσε από το υφιστάμενο ρόστερ, διατηρώντας στην ομάδα τους ποδοσφαιριστές που ήθελε και στη νέα σεζόν. Όλοι έχουν υπογράψει νέο συμβόλαιο και η ΑΕΚ θα στηριχθεί στην «παλιοσειρά» στα πρώτα της ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ο τεχνικός διευθυντής των κιτρινοπράσινων έχει να «τρέξει» κι άλλα ζητήματα το προσεχές διάστημα. Ο χρόνος πιέζει και πρέπει να γίνουν πολλά. Το θέμα του προπονητή αποτελεί πρώτιστο μέλημα. Ο Ισπανός έχει μιλήσει με αρκετούς υποψήφιους και φαίνεται να έχει κατασταλάξει στον εκλεκτό για τον πάγκο της ομάδας.

Την ίδια ώρα ξέρει πως θα πρέπει να κινηθεί άμεσα για να μπορέσει να ολοκληρώσει τη συμφωνία μαζί του και να πιάσει δουλειά. Σε δυο βδομάδες η ομάδα της Λάρνακας θα αρχίσει την προετοιμασία της για τη νέα σεζόν και θα πρέπει το θέμα του προπονητή να «κλείσει» το συντομότερο.

Παράλληλα από την ομάδα της ΑΕΚ θα αποχωρήσουν και ποδοσφαιριστές που δεσμεύονται με συμβόλαιο. Οι Νίνου και Μαρτσίνιακ δεν υπολογίζονται και μόλις βρουν άλλη ομάδα ή τα βρουν με τη διοίκηση για το ύψος της αποζημίωσης θα αποχωρήσουν. Ο Νίνου είναι πολύ πιθανό να επιδιώξει να παραμείνει στην Κύπρο και να συνεχίσει σε άλλη ομάδα.

Ο Τσάβι Ρόκα θα έχει συναντήσεις εντός της βδομάδας με κάποιους ποδοσφαιριστές και ένας εξ αυτών είναι και ο νεαρός Πολωνός τερματοφύλακας Ταουντούλ, ο οποίος είτε θα μείνει ελεύθερος, είτε θα παραχωρηθεί ως δανεικός. Εκτός και αν αλλάξουν κάποια δεδομένα.

Παρελθόν θα αποτελέσει και ο Ρόσα, που δεν θα ανανεωθεί ο δανεισμός του. Υπάρχει και το κεφάλαιο της επέκτασης συμβολαίων, το οποίο για την ώρα δεν «καίει» τον Ρόκα, όμως πρόθεσή του είναι να βάλουν υπογραφή σε συμβόλαιο οι Εγγλέζου και Μιντίκκης (φωτό δεξιά) για έναν ακόμη χρόνο, δηλαδή μέχρι και το Μάιο του 2018.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η βδομάδα που ξεκινά σήμερα θα είναι πολύ σημαντική για την ΑΕΚ και τον Τσάβι Ρόκα. Δεν αποκλείεται να προκύψει και ανακοίνωση απόκτησης ποδοσφαιριστή. Ήδη ο Ρόκα επιδιώκει να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της ομάδας του με ποδοσφαιριστή εγνωσμένης αξίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ