aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Ιμανόλ Ιδιάκεθ στη ζυγαριά…

Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ στη ζυγαριά…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Αν είναι κάτι που χαρακτηρίζει την ΑΕΚ της τρέχουσας σεζόν, είναι το εξής: τη μια ανεβάζει στα σύννεφα τους οπαδούς της, την άλλη τους ρίχνει από εκεί δίχως αλεξίπτωτο! Με αποτέλεσμα ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ να δέχεται πότε τα εύσημα και πότε τα πυρά.

Παραδείγματα πολλά. Από το θρίαμβο επί της Σπάρτακ στη Μόσχα, στις δύο ήττες από τη Σλόβαν Λίμπερετς. Από την απίστευτη πορεία στον α’ γύρο, στην αυτοκαταστροφική του β’. Από την τεσσάρα επί της Ομόνοιας, φαβορί για αποκλεισμό στο κύπελλο μετά το 1-3 από την Ανόρθωση στο «ΑΕΚ Αρένα».

Όπως και οι φίλοι της ομάδας, έτσι και ο τεχνικός διευθυντής Τσάβι Ρόκα και η διοίκηση του συλλόγου παρακολουθούν τα σκαμπανεβάσματα και προβληματίζονται. Ωστόσο, το ταμείο για τον Βάσκο προπονητή, ο οποίος διατηρεί συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2018, θα γίνει στο τέλος της σεζόν.

Αν φέρει σε πέρας την αποστολή που του ανατέθηκε στις 28 του περασμένου Ιουνίου, θα κριθεί επιτυχημένη η παρουσία του, παρά τα όποια λάθη τού καταλογίζονται μέχρι στιγμής. Πλήρης αποτυχία θα είναι βεβαίως αν δεν εξασφαλιστεί θέση στο Γιουρόπα Λιγκ. Από εκεί και πέρα, η εντολή που πήρε ήταν να οδηγήσει την ΑΕΚ σε πορεία πρωταθλητισμού. Αυτό δεν σημαίνει κατάκτηση του τίτλου, αλλά τουλάχιστον να τον διεκδικήσει μέχρι τέλους. Με κλειδωμένη θέση στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ και εμφανίσεις που θα πείθουν, ο στόχος θα έχει επιτευχθεί.

Για να γίνει αυτό, όμως, εννοείται πως θα χρειαστεί να σταθεροποιηθεί η απόδοση και να περιοριστούν τα λάθη στα εναπομείναντα 11 ματς. Άλλωστε, μετά το μεθαυριανό παιχνίδι με την Αναγέννηση, ακολουθούν δέκα ντέρμπι και οι λεπτομέρειες συνήθως κάνουν τη διαφορά. Κυρίως μέσω της β’ φάσης του πρωταθλήματος λοιπόν, υπάρχει η δυνατότητα είτε να γείρει υπέρ του Ιδιάκεθ το κλίμα είτε να στραφεί για τα καλά εις βάρος του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ