aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝίκησε και προκρίθηκε η ΑΕΚ (pics & video)

Νίκησε και προκρίθηκε η ΑΕΚ (pics & video)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 της Κορκ Σιτι στη Λάρνακα στο πλαίσιο του Β’ Προκριματικού Γύρου του Europa League και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης με συνολικό σκορ 2-0 (μετά και το 1-0 στην Ιρλανδία). Δεν απειλήθηκε κατά την διάρκεια του αγώνα η ΑΕΚ, που μετά το γκολ του Φλοριάν στο 33’ έριξε ρυθμούς και εξασφάλισε άνετα την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Πιο επιθετικά στην αναμέτρηση μπήκε η ΑΕΚ, με την Κορκ όμως σταδιακά να ισορροπεί τον αγώνα. Η πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα ήταν για την Κορκ στο 22’ όταν το μακρινό σουτ του Ντούλι πέρασε μόλις έξω. Στο 32’ η Κορκ είχε άλλη μία καλή ευκαιρία με τον Πάμπλο να απομακρύνει το αδύναμο σουτ του Κιοχέιν. Ένα λεπτό αργότερα (33’) όμως η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ όταν μετά από σουτ του Λαρένα η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό, και ο Φλοριάν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Στην επανάληψη έπεσε αρκετά ο ρυθμός του αγώνα με τις καλύτερες φάσεις να είναι για την ΑΕΚ στο 62’ με ένα μακρινό σουτ του Φλοριάν που πέρασε λίγο έξω και στο 85’ όταν ο Μακνάλντι έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Τρισκόφσκι.

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στον Γ’ Προκριματικό Γύρο του Europa League τη Ντιναμό Μινσκ, η οποία απέκλεισε νωρίτερα σήμερα την Ραμποντνίσκι με συνολικό σκορ 4-1. Ο πρώτος αγώνας είναι  προγραμματισμένος για τις 27 Ιουλίου στο «ΑΕΚ Αρένα».


Goal Taulemesse F. (1:0) AEK Larnaca vs Cork… από ylberenexhipi

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Πάμπλο, Τρουγιόλς, Μόισοφ, Καταλά, Αντωνιάδης, Λαρένα, Λαμπάν, Τρισκόφσκι (88′ Μπόλιεβιτς), Χέφελ, Τομάς (72′ Τέτε), Φλοριάν (80′ Μυτίδης).

Κορκ Σίτι (Τζον Κόλφιλντ): Μακνάλντι, Κιοχέιν (67′ Κιοχέιν), Μακόρμακ, Ντελανί, Οκόνορ, Μπόλτζερ, Μπάκλι (61′ Καμπιόν), Μπίτι, Μόρισι, Ντούλι (61′ Σαντλίερ), Μαγκουάιαρ.

Σκόρερ: 33′ Φλοριάν.

Κίτρινες: Φλοριάν, Τρισκόφσκι, Πάμπλο.

Κόκκινες: -.

Γήπεδο: «ΑΕΚ Αρένα».

Διαιτητής: Πάβλε Ραντοβάνοβιτς (Μαυροβούνιο).

Βοηθοί διαιτητές: Βεσελίν Ραντούνοβιτς και Νικολά Ραντούνοβιτς.

4ος διαιτητής: Μίλος Νόβοβιτς.

Η ζωντανή περιγραφή του αγώνα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ