aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΝα ξεπεράσουν τα όριά τους

Να ξεπεράσουν τα όριά τους

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Δίχως αμφιβολία, το σκορ του πρώτου αγώνα (0-1) δίνει προβάδισμα πρόκρισης στους Τσέχους της Σλόβαν Λίμπερετς και μάλιστα αρκετά μεγάλο. Στην ΑΕΚ όμως δεν έχουν καμία διάθεση να πετάξουν λευκή πετσέτα. Κάθε άλλο. Η ομάδα της Λάρνακας πετά για την Τσεχία με στόχο να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα και να επιστρέψει με την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Σίγουρα ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ έχει κάποια προβλήματα να λύσει, στο αγωνιστικό κομμάτι, γι’ αυτό και θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να καταλήξει στην ενδεκάδα που θα παρατάξει. Εκτός πλάνου είναι ο τιμωρημένος Ορτίθ, ο τραυματίας Ιωάννου, ενώ αμφίβολος θεωρείται ο Καταλά. Ενδεχόμενη συμμετοχή του στο αρχικό σχήμα ίσως καθορίσει και το σύστημα που θα επιλέξει ο Ιδιάκεθ. Είναι ερωτηματικό αν θα επιλέξει το 3-5-2 ή το 4-2-3-1.

Το σημαντικό για τον Ιδιάκεθ και τους συνεργάτες του, μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, είναι να διαβάσουν σωστά την Σλόβαν Λίμπερετς και να την αντιμετωπίσουν πολύ πιο αποτελεσματικά. Στόχος της ΑΕΚ μέσα στη Τσεχία είναι ένα γκολ που θα αγχώσει την Σλόβαν Λίμπερετς και θα δώσει άλλο αέρα στην ΑΕΚ για να διεκδικήσει την πρόκριση. Αν μάλιστα καταφέρει και κρατήσει ανέπαφη την εστία της, τότε θα είναι στο κόλπο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, όπως έγινε κόντρα στην Σπαρτάκ Μόσχας.

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ είναι διατεθειμένοι να δώσουν το κάτι παραπάνω, να ξεπεράσουν τα όρια τους και να πετύχουν κάτι μεγάλο. Άλλωστε, οι πλείστοι παίκτες που είναι στο ρόστερ της ομάδας της Λάρνακας δεν έχουν γευτεί ξανά την εμπειρία της συμμετοχής σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, Έχουν δηλαδή ένα έξτρα κίνητρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ