aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜε οδηγό το έπος του 2011

Με οδηγό το έπος του 2011

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Στις 25 Αυγούστου του 2011 η ΑΕΚ έγραψε την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία της. Κατάφερε να κερδίσει 2-1 τη Ρόζενμποργκ και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα προκρίθηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά. Μία μέρα πριν από τη συμπλήρωση έξι χρόνων από εκείνη τη μαγική βραδιά, η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ καλείται να κάνει (περίπου) το ίδιο.

Τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολα μετά το 3-1 (υπέρ της Βικτόρια Πλζεν) του πρώτου αγώνα στην Τσεχία, όμως ελπίδες υπάρχουν, θέληση και πάθος υπάρχουν και άπαντες θα τα δώσουν όλα για τη μεγάλη ανατροπή. Τότε μεγάλος πρωταγωνιστής των Λαρνακέων ήταν ο Γκρέγκορ Φαν Ντάικ που μετέτρεψε σε γκολ τα δυο πέναλτι που είχε κερδίσει η ΑΕΚ και έστελνε τους Λαρνακείς στα ουράνια. Δυο γκολ χρειάζεται και τώρα η ΑΕΚ, φθάνει να μην παραβιαστεί η εστία του Χουάν Πάμπλο. Δύσκολο εγχείρημα μεν, όχι ακατόρθωτο δε.

Ο Ιδιάκεθ πιστεύει 100% ότι μπορεί η ΑΕΚ να κάνει το μεγάλο βήμα. Οι παίκτες από την πλευρά τους το ίδιο, όμως πρέπει να γίνουν μία σειρά από πράγματα στον αγωνιστικό χώρο για να έρθει το ποθούμενο αποτέλεσμα. Η άμυνα είναι κλειδί στην όλη υπόθεση. Αν δεν παραβιαστεί η εστία της ΑΕΚ, όπως δεν έγινε σε κανένα άλλο από τα τρία προηγούμενα παιχνίδια στην Αρένα, η πόρτα της πρόκρισης θα είναι ανοικτή. Έδειξε άλλωστε στην Τσεχία η ομάδα ότι μπορεί να σκοράρει απέναντι στην άμυνα της Πλζεν που δεν είναι άτρωτη.

Αν έρθει ένα γκολ, λοιπόν, στο παιχνίδι τότε θα κάνει την Αρένα ηφαίστειο, αυτό θα δώσει τεράστια αυτοπεποίθηση και θα αυξήσει την πίστη για την ανατροπή. Ερωτηματικό αποτελεί η ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει ο Βάσκος τεχνικός. Επανέρχεται σίγουρα στο αρχικό σχήμα ο Φλοριάν Τολεμές που θα είναι στην κορυφή της επίθεσης, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και τον Χέφελ στην ενδεκάδα.

Η λογική, σύμφωνα και με τα προηγούμενα παιχνίδια, λέει ότι ο Ιδιάκεθ θα παίξει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, όμως μεσοεπιθετικά ίσως αλλάξει κάποια πράγματα. Όπως και να έχει το παιχνίδι είναι κρίσιμο. Πρώτη φορά η ΑΕΚ καλείται να ανατρέψει αποτέλεσμα και θα πρέπει να παίξει με μεγάλη συγκέντρωση, πειθαρχία στο παιχνίδι της και να αποφύγει τα εύκολα λάθη τα οποία και στοίχισαν στον πρώτο αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ