aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΙδανική αρχή πριν από το «βουνό»

Ιδανική αρχή πριν από το «βουνό»

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Το ζητούμενο για την ΑΕΚ στην πρεμιέρα με την Καρμιώτισσα ήταν η νίκη. Από τη στιγμή που η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε και μάλιστα συνδύασε την επιτυχία της με καλή εμφάνιση, τότε άφησε σε μεγάλο βαθμό ικανοποιημένο τον κόσμο της.

Ο Ιδιάκεθ ήθελε τη νίκη και επειδή θεωρεί ότι ο πρώτος αγώνας κάθε περιόδου είναι πάντα εξαιρετικά δύσκολος. Η ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και με τα γκολ των Λαρένα, Τρισκόφσκι και Τομάς πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο.

Ένα τρίποντο που της δίνει ώθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας, μιας και ακολουθούν συνεχόμενα ματς, σε ένα αρκετά βαρυφορτωμένο πρόγραμμα. Την ερχόμενη Τετάρτη η ομάδα της Λάρνακας υποδέχεται τη Δόξα, ακολούθως θα παίξει με τον Απόλλωνα εκτός (μεσοβδόμαδα πάλι), με τον Εθνικό Άχνας εκτός και μετά με την Ανόρθωση εντός.

Όλα αυτά τα ματς σε διάστημα 11 ημερών. Αν και ο Ιδιάκεθ δήλωσε ότι τα συνεχόμενα παιχνίδια δεν τον απασχολούν και δεν επηρεάζουν την ομάδα του, είναι λογικό να σκέφτεται το πώς θα διαχειριστεί το ρόστερ ώστε να μη βγάλει η ομάδα του κούραση που ενδεχομένως να της στοιχίσει.

Στο παιχνίδι με την Καρμιώτισσα η ομάδα της Λάρνακας έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Καλό κράτημα της μπάλας, κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο και τρία γκολ που δείχνουν και την αποτελεσματικότητά της. Ντεμπούτο πραγματοποίησε ο Γαρίδο, ο οποίος έκανε πολύ καλή δουλειά στο αριστερό άκρο της άμυνας και έδειξε ότι θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του. Πολύ καλός και ο Ορτίθ, που είχε συμβολή στα δύο από τα τρία γκολ, ενώ σταθερή αξία παραμένει ο Ιβάν Τρισκόφσκι.

Ο Σκοπιανός φορ, πέρα από το γκολ που σημείωσε, έδειξε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και συνεχίζει απ’ εκεί που έμεινε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι γνώρισε την αποθέωση όταν έγινε αλλαγή, από τους φίλους της ΑΕΚ, οι οποίοι βλέπουν στο πρόσωπό του έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να οδηγήσει την ομάδα στο κυνήγι του τίτλου.

Πλέον οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ επικεντρώνονται στο παιχνίδι με τη Δόξα, εναντίον της οποίας δεν θα έχουν εύκολο έργο. Αυτό έδειξε και η παρουσία της Δόξας απέναντι στην Ομόνοια, όπου πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και κατάφερε να πάρει τον βαθμό στο ΓΣΠ. Η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες.

Ο στόχος της είναι να αποφεύγει τον κίνδυνο απωλειών όταν αντιμετωπίζει αντιπάλους από τους οποίους είναι πιο ποιοτική και δυνατή. Η Δόξα ναι μεν δεν έχει τους υψηλούς στόχους της ΑΕΚ, έχει όμως τις δυνάμεις να κάνει τη ζημιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ