aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ σημασία ακόμη ενός «clean sheet»

Η σημασία ακόμη ενός «clean sheet»

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον αυριανό πρώτο αγώνα της ΑΕΚ με την Ντινάμo Μινσκ στη Λάρνακα. Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ γνωρίζει πολύ καλά ότι η ομάδα του έχει ελαφρύ προβάδισμα στα προγνωστικά, όμως αυτό δεν αρκεί από μόνο του για να δώσει την πρόκριση. Αν όντως είναι ανώτεροι οι ποδοσφαιριστές του, θα πρέπει να το αποδείξουν στο γήπεδο, να επιβληθούν και να επικρατήσουν.

Για να γίνει αυτό θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια, συγκέντρωση και αποφασιστικότητα. Στοιχεία τα οποία η ΑΕΚ ξεδίπλωσε στα προηγούμενα ευρωπαϊκά ματς της προκριματικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ, χωρίς όμως να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα με την απόδοσή της. Αυτό όμως που μετρά τη δεδομένη στιγμή δεν είναι οι εμφανίσεις, αλλά η ουσία και οι Λαρνακείς έδειξαν ότι με την εμπειρία τους ξέρουν να παίρνουν το ζητούμενο. Κάτι που θα επιδιώξουν να κάνουν και απέναντι στους Λευκορώσους.

Πρώτο και σημαντικό στοιχείο είναι να μπορέσει η ΑΕΚ να κρατήσει ανέπαφη την εστία της για τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι. Μάλιστα, είναι πιθανό να παίξει με τριάδα στην άμυνα ο Ισπανός κόουτς. Αν καταφέρει η ανασταλτική γραμμή και σταθεί στο ύψος της, χωρίς να δεχθεί γκολ, οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την ΑΕΚ, η οποία θα προσπαθήσει με την ταχύτητα που έχει στην επίθεση και την ποιότητά της να νικήσει την άμυνα της Ντινάμο και να πάρει προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού.

Ο Ιδιάκεθ σήμερα στις 18:00 θα μιλήσει σε συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι και μία ώρα αργότερα θα πραγματοποιηθεί η τελευταία προπόνηση. Λίγο αργότερα θα ανακοινωθεί και η αποστολή για το αυριανό ματς και θα ξεκαθαρίσει ποιοι ποδοσφαιριστές θα μείνουν εκτός και αν θα έχουμε εκπλήξεις. Κάτι που συνηθίζει συχνά η τεχνική ηγεσία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ