aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ λογική της απόκτησης του Γαρίδο

Η λογική της απόκτησης του Γαρίδο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Όταν έσκασε ενώπιον του Τσάβι Ρόκα η προοπτική απόκτησης του Χαβιέρ Γαρίδο (δεξιά φωτό), δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Αν και αρχικά υπήρχε προτίμηση στην απόκτηση μέσου ή επιθετικού άνω των 21 ετών που θα εντασσόταν στο ρόστερ της ΑΕΚ, η ποιότητα του 31χρονου Ισπανού αριστερού μπακ έκαναν τον Καταλανό να αναθεωρήσει το πλάνο του.

Άλλωστε, ταιριάζει στη γενική φιλοσοφία του, σύμφωνα με την οποίαν αναζητεί ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε πολλές θέσεις. Ο Γαρίδο μπορεί να δώσει λύση και ως εξτρέμ, γεγονός που λήφθηκε υπόψη.

Σαφέστατα, υπάρχει το ερώτημα γιατί ν’ αποκτηθεί αριστερός μπακ, από τη στιγμή που στο έμψυχο δυναμικό υπάρχουν ακόμα οι Ηλίας Χαραλάμπους και Θωμάς Ιωάννου. Η απάντηση είναι ότι ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ έψαχνε έναν αριστερό μπακ με περισσότερες επιθετικές αρετές, καθώς ποντάρει πολύ στην ανάπτυξη της ομάδας του από τα άκρα.

Ο Ρόκα όμως δεν είπε ακόμη την τελευταία του λέξη αναφορικά με τις κινήσεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση. Όπως γράψαμε ξανά, προχωρά με φόρα για να ολοκληρώσει τον μετεγγραφικό σχεδιασμό και δεν αναμένεται ν’ αργήσουν πολύ και οι επόμενες ανακοινώσεις.

Για τη θέση του σέντερ φορ, υπάρχει ακόμα το ενδιαφέρον για τον Νίκο Βέργο, ωστόσο η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην απάντηση υποχρέωσε τον Καταλανό τεχνικό διευθυντή να στραφεί και σε άλλες λύσεις. Τι τελευταίες ημέρες μπήκε στον χορό της απόκτησής του Ελλαδίτη και ο Ηρακλής.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Ελλάδα, ο Ολυμπιακός Πειραιώς έβαλε προς το παρόν στο συρτάρι τον δανεισμό του. Όπως μας ελέχθη, προέχουν άλλα θέματα μετά τον αποκλεισμό από την Χάποελ Μπερ-Σεβά και αυτός είναι από τους λόγους που δεν προχωρά το θέμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ