aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ φανταστική, η εκπληκτική και ο κροατικός κίνδυνος-θάνατος

Η φανταστική, η εκπληκτική και ο κροατικός κίνδυνος-θάνατος

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΚΟΥΛΛΗ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ)

H φανταστική ΑΕΚ του Αντόνι Ιραόλα «σκόρπισε» την Στουρμ Γκρατς και βρίσκεται πλέον μια ανάσα από τη δεύτερη είσοδό της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (2011-12, η πρώτη και μοναδική ώς σήμερα). Είναι τέτοια η εικόνα της ομάδα της Λάρνακας στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε μέχρι στιγμής, που κάνει τους φίλους της να αισιοδοξούν.

Απέναντί της θα βρει μια ομάδα που ιδρύθηκε επίσης τη δεκαετία του 90’, τη σλοβακική Τρέντσιν, η οποία έκανε την έκπληξη αποκλείοντας την ολλανδική Φέγενοορντ των Ρόμπιν φαν Πέρσι και Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ (προπονητής). Η Τρέντσιν μάλιστα νίκησε με 4-0 στη Σλοβακία στο στάδιο Ποντ Ντουμπνόμ (δεν είναι η φυσική της έδρα, αλλά της Ζίλινα), ενώ ούτε στο Ρότερνταμ ηττήθηκε (1-1).

Πρωταγωνιστής για την επικείμενη αντίπαλο της ΑΕΚ στις δύο αναμετρήσεις ήταν ο Κροάτης επιθετικός Αντόνιο Μάντσε, ο οποίος πέτυχε συνολικά τέσσερα γκολ και θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα. Προψές στην έδρα της, η Τρέντσιν έφερε ισοπαλία 3-3 με την Ντουνάσκα Στρέντα, με τον προπονητή της Ρικάρντο Μονίζ να κάνει αρκετές αλλαγές για να ξεκουράσει ποδοσφαιριστές. Πρωταγωνιστής και πάλι ο Μόντε, ο οποίος σκόραρε δύο φορές.

Το τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ παρακολούθησε το βράδυ της Κυριακής τον αγώνα της Τρένσιν για το σλοβάκικο πρωτάθλημα κόντρα στην Ντουνάσκα, που έληξε ισόπαλο 3-3. Το παιχνίδι έγινε στην έδρα της επόμενης αντιπάλου των κιτρινοπράσινων, στο Stadion na Sihoti Dubnom. Θυμίζουμε, ωστόσο, ότι ο αγώνας της ερχόμενης Πέμπτης (23/8) θα γίνει στο γήπεδο της Ζίλινα, στην ομώνυμη γειτονική πόλη, το Stadion pod Dubnom, χωρητικότητας περίπου 11 χιλιάδων θεατών.

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, με φοβερή διακύμανση του σκορ, η Τρένσιν έδειξε επιθετικές αρετές, με το πρώτο κανόνι της ομάδας, τον Κροάτη φορ Αντόνιο Μανσέ, να μπαίνει στον αγώνα ως αλλαγή με την έναρξη του Β΄ ημιχρόνου και να σκοράρει δύο φορές στο 51΄ και 56΄. Ο Μανσέ πιστοποίησε σε ακόμα ένα παιχνίδι τη φοβερή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα και σίγουρα θ’ αποτελέσει τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο για την άμυνα της ΑΕΚ στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Παράλληλα, όμως, η ομάδα της Σλοβακίας παρουσίασε και αμυντικές αδυναμίες, δεχόμενη την ισοφάριση στο 87΄. Το τρίτο γκολ της Τρένσιν πέτυχε ο Ντέσλει Γιούπινκ στο 81΄.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 0-1, η Τρένσιν έφερε προσωρινά το ματς «τούμπα» και προηγήθηκε 2-1, ισοφαρίστηκε 2-2, προηγήθηκε εκ νέου με 3-2, αλλά δέχθηκε και πάλι την ισοφάριση λίγο πριν το τέλος (3-3), με την άμυνά της να μην εμπνέει καθόλου εμπιστοσύνη. Ο προπονητής της Τρένσιν Ρικάρντο Μόνιτς έκανε μερικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα της ομάδας του, θέλοντας να ξεκουράσει κάποια βασικά του ατού (βλέπε Μανσέ) εν’ όψει ΑΕΚ. Στη βασική ενδεκάδα της Τρένσιν συμπεριλήφθηκαν οι Σέμρινετς, Σούλεκ, Μάσοβιτς, Λόρενς, Σκοβάτσα, Ζουπάιρου, Πορ, Γιούπινκ, Πουαρί, Γιούμεχ και Σλίκερς. Ως αλλαγή αγωνίστηκαν στην επανάληψη οι Μανσέ και Κατάκοβιτς.

Μετά από τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος, η Τρένσιν είναι στην 4η θέση της βαθμολογίας με 7 βαθμούς, έχοντας 2 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα και αναλογία τερμάτων 12-10. Βρίσκεται στο -6 από την κορυφή, όπου είναι η Σλόβαν Μπρατισλάβας με 13 βαθμούς (η Σλόβαν έχει ένα ματς περισσότερο). Είναι ενδεικτικό ότι η επόμενη αντίπαλος της ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ διαθέτει τη δεδομένη στιγμή την χειρότερη άμυνα του σλοβάκικου πρωταθλήματος μαζί με άλλες δύο ομάδες. Εκεί θα πρέπει να ποντάρει ο Αντόνι Ιραόλα, δηλαδή να «κτυπήσει» την Τρένσιν στα μετόπισθεν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ