Η εμπειρία έχει το τίμημά της

Η κούραση έκανε την εμφάνισή της σε κάποια ατού της ΑΕΚ

Τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ στηρίζεται κυρίως σε έμπειρους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι τυχαίο που είναι η πιο «γερασμένη» ομάδα στο πρωτάθλημα, αφού έχει τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας με 26,79 χρόνια.

Ο Τσάβι Ρόκα έδειξε από την περασμένη σεζόν, την πρώτη του στην ομάδα της Λάρνακας, ότι επιδίωκε τη στελέχωσή της με πεπειραμένους παίκτες, οι οποίοι θα ήταν κοντά στο 30ό έτος της ηλικίας τους. Αυτό βέβαια από τη μια έχει τα θετικά του, από την άλλη έχει τα αρνητικά του, κάτι που θα εξηγήσουμε στη συνέχεια.

Πέρα από τους τριαντάρηδες υπάρχουν και ποδοσφαιριστές σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία, όπως οι Καταλά (3/5/1980) και Ορτίθ (1/3/1982) οι οποίοι έχουν τραβήξει αρκετό κουπί από την αρχή της σεζόν. Και οι δυο έχουν ξεπεράσει τα 2.000 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Το ίδιο ισχύει και για άλλους τέσσερις.

Την κορυφή στη σχετική κατηγορία μοιράζονται οι Τόνιο και Μπόλιεβιτς, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί από 2.430 λεπτά, τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον παίκτη των κιτρινοπρασίνων. Ο Μαυροβούνιος έχασε μόνο δυο παιχνίδια λόγω καρτών.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Ορτίθ με 2.373 λεπτά, στην τέταρτη θέση ο Τομάς με 2.289 λεπτά, στην πέμπτη ο Τέτε με 2.112 λεπτά και στην έκτη θέση ο Καταλά με 2.017 λεπτά συμμετοχής. Ο μέσος όρος ηλικίας των έξι πρώτων παικτών της ΑΕΚ σε χρόνο συμμετοχής, είναι τα 31 χρόνια.

Σε κάποιους έχει ήδη αρχίσει να βγαίνει η κούραση στα τελευταία παιχνίδια. Όπως για παράδειγμα στον Καταλά, ο οποίος πλησιάζει το 36ο έτος της ηλικίας του και έχει τραβήξει πολύ κουπί, αφού πέρα από τις ανάσες που πήρε όταν ήταν τιμωρημένος, δεν είχε τη δυνατότητα για περαιτέρω ξεκούραση.

Η μεγάλη του κλάση τον καθιστούν απαραίτητο για την ενδεκάδα, ενώ οι πολλοί τραυματισμοί των άλλων σέντερ μπακ της ομάδας, δεν του επέτρεψαν να πάρει ανάσες όταν το είχε ανάγκη. Μοιραία ήρθε η πτώση στην απόδοσή του.

Από εκεί και πέρα, αναφορικά με τους παίκτες που προστέθηκαν στο ρόστερ της ΑΕΚ τον Ιανουάριο, ο Τρισκόφσκι είναι πρώτος έχοντας 641 λεπτά, ενώ ο Μουρίγιο έχει 317, ο Μοϊσόφ 292 και ο Ρόσα 150.

ΜΕΣΩΠΑΝΟΣ ΛΑΡΚΟΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ