Δουλειά στην τακτική με μοναδικό στόχο το «διπλό»

Ο Βάσκος προπονητής εφάρμοσε ξανά σχηματισμό με τρεις αμυντικούς απέναντι στον ΑΠΟΕΛ…

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Εντατική δουλειά ενόψει του ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ γίνεται στην ΑΕΚ. Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ δούλεψε στο κομμάτι της τακτικής με τους παίκτες του στη χθεσινή προπόνηση, θέλοντας να τους δώσει να καταλάβουν τι είναι αυτό που θέλει να προσέξουν περισσότερο.

Η τεχνική ηγεσία μελέτησε πολύ καλά τον αντίπαλο, άλλωστε πρόκειται για την τέταρτη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες και αναμένεται να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη. Με στόχο φυσικά να οδηγήσει τους κιτρινοπράσινους στη νίκη στο μεθαυριανό «τελικό». Όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη θα απομακρύνει πολύ το ενδεχόμενο του τίτλου. Επομένως, επιλογές δεν υπάρχουν παρά μόνο να τα δώσουν όλα οι ποδοσφαιριστές για να έρθει η νίκη.

Το κλίμα στις προπονήσεις είναι εξαιρετικό και με τις εμπειρίες που έχει συλλέξει η ομάδα από παρόμοιας φύσης αγώνες των περασμένων χρόνων, αναμένεται να παρουσιαστεί πιο έτοιμη για τη μεγάλη πρόκληση. Ο Βάσκος προπονητής έχει όλους τους παίκτες του στη διάθεσή του, πλην του τιμωρημένου Τομάς, ενώ και ο Τέτε ο οποίος είχε ενοχλήσεις τις προηγούμενες ημέρες, προπονείται σε φουλ ρυθμό και υπολογίζεται.

Είναι πιθανό να διατηρήσει το σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς μιας και είχε θετικά αποτελέσματα στα τελευταία παιχνίδια. Πάντα όμως η τεχνική ηγεσία καταστρώνει τα πλάνα της σε σχέση και με τον αντίπαλο που έχει απέναντί της η ΑΕΚ. Πάντως και απέναντι στον ΑΠΟΕΛ έπαιξε ξανά με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Επομένως αυτό το σενάριο είναι πολύ πιθανόν να επαναληφθεί.

Κάποιες αλλαγές σε πρόσωπα αναμένεται να γίνουν, αφού οι Τρισκόφσκι και Λαμπάν αποτελούν βασικά γρανάζια και ο Ιδιάκεθ είναι πιθανό να δώσει και στους δυο θέση βασικού. Σε αυτό το ενδεχόμενο αποτελεί ερωτηματικό ποιοι παίκτες θα μείνουν στον πάγκο, μιας και κόντρα στον Απόλλωνα όσοι αγωνίστηκαν είχαν καλή απόδοση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ