Δείχνει έτοιμη για την Ευρώπη

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και η αποστολή της ομάδας από χθες τα ξημερώματα βρίσκεται στην Κύπρο. Η τεχνική ηγεσία έχει δώσει διήμερο ρεπό, οπότε οι ποδοσφαιριστές θα επιστρέψουν ξανά στις προπονήσεις αύριο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση στην ΑΕΚ για τη δουλειά που έγινε. Παρά το γεγονός ότι ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ δεν έχει ενσωματωθεί ακόμη με την υπόλοιπη ομάδα, οι στενοί του συνεργάτες έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά.

Στα δυο φιλικά που έδωσε η ΑΕΚ επί πολωνικού εδάφους μέτρησε ισάριθμες νίκες. Βέβαια, το αποτέλεσμα μπορεί να μη μετρά σε τέτοιου είδους ματς, όμως παρουσιάζουν μια πρώτη εικόνα για το τι μπορεί να προσδοκά κάποιος.

Και η ΑΕΚ έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και αναμένεται να είναι πολύ πιο έτοιμη στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις σε σχέση με την περσινή σεζόν. Ο Αντρέ Άλβες ήταν αυτός που πέτυχε το μοναδικό τέρμα κόντρα στη Λέγκια και έδειξε να παραμένει σε φόρμα. Επίσημη ενημέρωση, δυστυχώς, δεν υπάρχει για το αν έχουν προκύψει προβλήματα τραυματισμών στην Πολωνία.

Στα μετεγγραφικά η περίπτωση Ακοράν απασχολεί σοβαρά τον Τσάβι Ρόκα και ίσως προστεθεί στο ρόστερ. Μεγάλο βάρος έχει πέσει και στην εξεύρεση ενός ικανού τερματοφύλακα ο οποίος θα μπορέσει να καλύψει το κενό του Τόνιο. Για την ώρα δεν υπάρχει κάτι δεδομένο, αν και ο Ρόκα έχει ξεχωρίσει κάποιες επιλογές και τις αξιολογεί.

Πάντως, αν μέχρι τη Δευτέρα δεν αποκτηθεί τερματοφύλακας, τότε η ομάδα της Λάρνακας θα πορευτεί στον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ με τον Σαϊθάρ Σορόα. Από φευγάτος ο Ισπανός πολύ πιθανόν να ξεκινήσει βασικός τη χρονιά με την ομάδα της Λάρνακας, αναμένοντας και αυτός τις εξελίξεις.

Είναι δεδομένη και η προσπάθεια που θα γίνει για την απόκτηση ενός σέντερ φορ, ενώ ο Ρόκα κοιτάει και περιπτώσεις σε άμυνα και κέντρο. Δεν θα γίνουν πολλές κινήσεις αλλά όσες γίνουν θέλουν στην ΑΕΚ να είναι πρώτης γραμμής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ