aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΆριστα με… Τόνιο!

Άριστα με… Τόνιο!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο Αντονί Ιραόλα πέρασε από πολύ νωρίς τη δικιά του φιλοσοφία του στους ποδοσφαιριστές του και η ΑΕΚ έδειξε ένα εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο με διάρκεια στους τελευταίους δύο ευρωπαϊκούς της αγώνες (με Ντάντοκ 4-0 στο ΑΕΚ Αρένα και Στουρμ Γκρατς 2-0 στο «Λιμπνάουαρ»). Και δικαιολογημένα οι οπαδοί της έχουν κάθε λόγο να χαίρονται και να αισιοδοξούν πως η ομάδα τους θα συνεχίσει να είναι ελκυστική και μελλοντικά, σε όλες τις διοργανώσεις.

Διαβάστε επίσης: Βόγκελ: «Χρειαζόμαστε ένα μικρό θαύμα απέναντι στην ΑΕΚ»

Στη μεγάλη επιτυχία επί των Αυστριακών την περασμένη Πέμπτη στο Γκρατς, οι πλείστοι παίκτες ήταν αψεγάδιαστοι και η ασπίδα που κρατάνε στο χέρι τους οι Λαρνακείς με το 2-0, πολύ δύσκολα θα κτυπηθεί και θα λυγίσει. Και για να δραπετεύσει η ΑΕΚ με μηδέν παθητικό από τη «Λιμπάνουαρ», αυτό αναμφίβολα οφείλεται στην καλή ανασταλτική της λειτουργία και στην επιθετική ευστοχία, μεν, αλλά τη «μερίδα του λέοντος» επιτρέψτε μας να αναφέρουμε πως δικαιούται ο Τόνιο Ραμίρεθ. Ο Ισπανός κίπερ πραγματοποίησε τουλάχιστον τρεις-τέσσερις καθοριστικότατες αποκρούσεις σε επικίνδυνα αντίπαλα σουτ στο 1-0 και στο 2-0, ενώ σε άλλες δυο-τρεις περιπτώσεις, βρισκόταν στην κατάλληλη θέση και μπλόκαρε σταθερά.

Διαβάστε επίσης: Το όνειρο της ΑΕΚ και τα εκατομμύρια…

Βλέπετε, όταν ένας τερματοφύλακας του οποίου η ομάδα κερδίζει σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα, χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ, είναι κάτι το οποίο μπορεί να χαρίσει πρόκριση. Και αν η ΑΕΚ σφραγίσει πρώτα τη συμμετοχή της στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ κι ακολούθως πετύχει την είσοδό της στους ομίλους, ο Τόνιο θα ζήσει κάτι ανάλογο με αυτό που έζησαν οι Μάρκο Φορτίν και Αλεξάντρε Νέγκρι. Οι τερματοφύλακες δηλαδή που είχε η ΑΕΚ στην πρώτη και τελευταία φορά που αγωνίστηκε στους ομίλους της δεύτερης σε τάξη ευρωπαϊκής διοργάνωσης (2011-12). Ο πρώτος μέτρησε εφτά συμμετοχές και ο δεύτερος πέντε, λόγω του rotation που έκανε τότε ο Τον Κάανεν, από τον β’ προκριματικό που άρχισε η ομάδα της Λάρνακας, μέχρι την τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Διαβάστε επίσης: Τα 630 λεπτά που δείχνουν πρόκριση

Στη δεύτερή του θητεία στην ΑΕΚ, ο Τόνιο μέχρι στιγμής φανερώνει τον καλό του εαυτό και παρουσιάζεται βελτιωμένος σε κάποιους τομείς και αν συνεχίσει τις εκπληκτικές ηγετικές εμφανίσεις του, θα δώσει το δικαίωμα στους συμπαίκτες του να νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια κι αυτοί με τη σειρά τους θα είναι σε θέση να προσφέρουν περισσότερα στον αγωνιστικό χώρο. Βλέπετε, η καλή απόδοση μίας ομάδας μοιάζει σαν τους κρίκους μίας αλυσίδας. Όταν όλοι είναι γεροί και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να διασπαστούν, τότε δύσκολα διασπάται και η απόδοση.

Διαβάστε επίσης: Ρατσισμός, νεοναζισμός, ομοφοβία

Ο Τόνιο αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στην ΑΕΚ κατά τη διετία 2014-16, μετρώντας 61 συμμετοχές ως βασικός σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ θεωρείται από μεγάλη μερίδα ΑΕΚτζήδων, ως ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στην 24χρονη ιστορία της ομάδας τους. Η φετινή, είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα του, που ο Τόνιο συμμετέχει με την ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς προηγήθηκαν τα δύο ματς με την Μπορντό στον γ’ προκριματικό τη σεζόν 2015-16 (η ΑΕΚ γνώρισε τον αποκλεισμό).

Διαβάστε επίσης: Τα κάνει όλα και συμφέρει

Μετά την ολοκλήρωση λοιπόν της τρίτης του θητείας στην Ρεάλ Σοσιεδάδ (2016-18), ο Τόνιο βρίσκεται ξανά -αφού προηγήθηκε ένα μικρό σίριαλ- στο δυναμικό της ΑΕΚ, η οποία έχει ενώπιων της δύο μεγάλες ευρωπαϊκές προκλήσεις: Τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και ακολούθως τους ομίλους. Για να τα καταφέρει, όμως, θα χρειαστεί να την πάρουν από το χέρι κάποιοι παίκτες-ήρωες και ένας εξ αυτών που αναμένεται πως θα κουβαλήσουν τον χαρακτηρισμό αυτό στην πλάτη τους, θα κληθεί να είναι ο Τόνιο…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ