Άργησε, αλλά είναι εδώ


ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Στην Κύπρο βρίσκεται από χθες ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ. Ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με τη Γέιδα και πήρε αμέσως την πτήση για τη Λάρνακα.

Αφού πρώτα πέρασε από τα γραφεία του συλλόγου και είχε συνάντηση με παράγοντες, ακολούθως ανέλαβε τα ηνία και την ευθύνη των προπονήσεων της νέας του ομάδα, γνωρίζοντας και τους ποδοσφαιριστές που θα προπονεί απ’ εδώ και στο εξής.

Ο Ιδιάκεθ άργησε πολύ, αλλά είναι εδώ! Έχασε όλο το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, όμως είχε πλήρη και καθημερινή ενημέρωση από τον βοηθό του Αντόνιο Ιντάλγκο, αλλά και τον γυμναστή Τόνι Γκιλ. Μάλιστα, τις πλείστες φορές οι ασκήσεις και το πρόγραμμα των προπονήσεων έβγαιναν από κοινού. Αυτό δείχνει ότι η απόσταση που υπήρχε, αν και σημαντική, δεν επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την ομάδα.

Από χθες, λοιπόν, ο Ιδιάκεθ έπιασε δουλειά και μετρά κι αυτός αντίστροφα για το ντεμπούτο του στον πάγκο της ΑΕΚ, στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα κόντρα στην Φολγκόρε την Πέμπτη, στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Ενόψει του αγώνα με την ομάδα από το Σαν Μαρίνο δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος από την περισνή σεζόν Ορτίθ και ο τραυματίας Μπόλιεβιτς. Δεν υπάρχει ενημέρωση από την ΑΕΚ αν υπάρχει άλλο πρόβλημα τραυματισμού.

Απ’ εκεί και πέρα, η περίπτωση Γιάννη Κούσουλου απασχολεί την ΑΕΚ αλλά για την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει εξέλιξη. Η πρόταση που κατέθεσε το σωματείο της Λάρνακας στο αντίστοιχο της Αμμοχώστου δεν έχει ικανοποιήσει (70-80.000 ευρώ), με τη Νέα Σαλαμίνα να αναμένει νέα βελτιωμένη πρόταση.

Οι ερυθρόλευκοι φέρεται να αξιώνουν ένα ποσό κοντά στις 120.000 ευρώ που είναι η ρήτρα για παραχώρηση του νεαρού αμυντικού. Στη Νέα Σαλαμίνα φαίνεται να πιστεύουν ότι η ΑΕΚ θα επανέλθει σύντομα στη διεκδίκηση του ποδοσφαιριστή και ίσως προσφέρει αυτά που ζητά ο σύλλογος της Αμμοχώστου.

Για το θέμα δεν υπήρξε καμιά επίσημη τοποθέτηση από πλευράς ΑΕΚ, όμως είναι δεδομένο το ενδιαφέρον και η πρόθεση απόκτησης του ποδοσφαιριστή. Αν θα γίνουν νέες επαφές και θα επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα για όλες τις πλευρές, είναι κάτι που θα δείξει ο χρόνος. Το σίγουρο είναι ότι ο Ρόκα κάνει τις επαφές του και βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τους παίκτες που τον ενδιαφέρουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ