aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ-ΕΘΑ: Δύο ομάδες, ένα τρόπαιο!

ΑΕΚ-ΕΘΑ: Δύο ομάδες, ένα τρόπαιο!

Διεξάγεται απόψε (19:00 Cytavision 6) στο «Ελευθερία», ο μεγάλος τελικός για το ΟΠΑΠ Final Four του κυπέλλου καλαθόσφαιρας ανδρών, ανάμεσα στην ΑΕΚ και στην ΕΘΑ. Η ομάδα της Λάρνακας εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον τελικό, μετά τη νίκη που σημείωσε στον πρώτο ημιτελικό, απέναντι στην ΕΝΠ (92-78), ενώ η ομάδα της Έγκωμης κέρδισε το εισιτήριο για να αγωνιστεί στον τελικό, επικρατώντας στον δεύτερο ημιτελικό του ΑΠΟΕΛ (91-82).

Η ΕΘΑ μετρά τρεις κατακτήσεις του κυπέλλου ΟΠΑΠ ανδρών. Ο πρώτος τίτλος ήρθε το 2001 όταν επικράτησε στον τελικό της ΑΕΛ (79-52), ενώ δύο χρόνια αργότερα, το 2013, η ομάδα της Έγκωμης νίκησε τον Κεραυνό (68-64). Ξανά δύο χρόνια αργότερα, το 2015, οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν του ΑΠΟΕΛ (58-52), κατακτώντας το τρίτο κύπελλο στην ιστορία τους. Παράλληλα, η ΕΘΑ βρέθηκε ακόμα μία φορά στον τελικό, το 2008, όπου γνώρισε την ήττα με 79-75.

Όσον αφορά στην ΑΕΚ, μετρά μία κατάκτηση κυπέλλου, όπου κατά την περσινή περίοδο επικράτησε του Κεραυνού (62-58). Η ομάδα της Λάρνακας βρέθηκε ξανά στον τελικό ένα χρόνο πριν, όπου γνώρισε την ήττα από τον ΑΠΟΕΛ (90-87). Φέτος θα είναι η τρίτη διαδοχική χρονιά όπου η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στον τελικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ