aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Αγώνας επιβίωσης στο ΓΣΠ

ΑΕΚ: Αγώνας επιβίωσης στο ΓΣΠ

Το τρίποντο που θα τη βάλει για τα καλά στο κόλπο της κατάκτησης του τίτλου, καθώς θα απομένουν δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος, θα επιδιώξει σήμερα η ΑΕΚ. Η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ προετοιμάστηκε υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για το ματς στο ΓΣΠ και πάει με μοναδικό στόχο τη νίκη, προκειμένου να μειώσει στον ένα βαθμό τη διαφορά της από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ. Μέσα σ’ ένα στάδιο που θα είναι κατάμεστο, το έργο των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ δεν θα είναι καθόλου εύκολο και γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή, αποφασιστικότητα και πάθος για να φτάσουν στο ζητούμενο.

Στα ευχάριστα είναι ότι η ομάδα κατέρχεται στο παιχνίδι χωρίς πολλά αγωνιστικά προβλήματα, μιας και μοναδικός απών είναι ο (τιμωρημένος) Τομάς. Ο Ιδιάκεθ μίλησε στους παίκτες για το τι θέλει να προσέξουν και πώς θα αντιμετωπίσουν τον αντίπαλο, οπότε αυτό που απομένει είναι να διαπιστωθεί στον αγωνιστικό χώρο αν η ΑΕΚ καταφέρει ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τουπροπονητή και του κόσμου της.

Το αγωνιστικό πλάνο του Ιδιάκεθ είναι άγνωστο, μιας και δεν άνοιξε τα χαρτιά του στις τελευταίες προπονήσεις. Το πιθανότερο είναι να διατηρήσει το σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και να «γεμίσει» το κέντρο ώστε η ομάδα να έχει καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και να κερδίσει παραλλήλως αρκετές μονομαχίες.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Πάμπλο και η τριάδα στην οπισθοφυλακή θα αποτελείται από τους Μουρίγιο, Καταλά και Μοϊσόφ. Στη μεσαία γραμμή θα κινούνται οι Λαμπάν, Χέφελ, Λαρένα, Ακοράν ενώ θέση διεκδικεί και ο Τρουγιόλς. Στα «φτερά» θα είναι οι Τρισκόφσκι, Τέτε και στην κορυφή της επίθεσης θα πάρει θέση μάχης ο Τολεμές. Δεν αποκλείεται ο Ακοράν να παίξει λίγο πιο πίσω από τον Γάλλο στράικερ, ενώ θέση στο βασικό σχήμα διεκδικούν οι Ορτίθ, Μπόλιεβιτς.

Από τη στιγμή που ο Ιδιάκεθ είναι προπονητής που του αρέσει να πειραματίζεται θέλοντας να ξαφνιάσει τον αντίπαλο προπονητή πολλές φορές, όλα είναι πιθανά. Αυτό που τονίζουν συνεχώς στην ΑΕΚ και αποτελεί συζήτηση μεταξύ των παικτών, είναι πως απαιτείται αποφασιστικότητα για να κερδίσουν τον αγώνα και να παλέψουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική για την κατάκτηση του τίτλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ