aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Xιώτης… ο «Έλληνας Μπουφόν»

Στις 4 Ιουνίου γίνεται και με τη… βούλα 40 χρονών! Ανήμερα, δηλαδή, της φιέστας του Απόλλωνα Σμύρνης για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Κι όμως… ο Διονύσης Χιώτης δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει κανονικά στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Μάλιστα, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξη Σπυρόπουλου, αν θεωρεί τον εαυτό του «Έλληνα Μπουφόν», χάρισε μία «δυνατή» ατάκα!
«Ο Μπουφόν είναι ένα χρόνο μικρότερος, άρα ο Μπουφόν είναι Χιώτης», είπε χαρακτηριστικά ο… γερόλυκος τερματοφύλακας.

Από ‘κει και πέρα, επιβεβαίωσε πως δεν σκοπεύει να αποσυρθεί: «Από θέμα δυνάμεων αντέχω, ελπίζω όλα να πάνε καλά… Ακόμα είναι νωρίς και δεν ξέρω τις διαθέσεις του συλλόγου. Είναι θέμα διοίκησης, θέμα προπονητή, θέμα του ποιος θα κάνει κουμάντο. Ποιος, όμως, δεν θα ήθελε να παίξει ένα χρόνο στη Σούπερ Λίγκα; Ελπίζω να ‘ναι και η τελευταία μου χρονιά, οπότε θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στα σαλόνια».

Όσο για το πού οφείλεται η «επιστροφή» της «ελαφράς ταξιαρχίας»; «Από την αρχή ο πρόεδρος πίστευε την ομάδα. Έβαλε τα χρήματά του, έκανε ό,τι χατίρι του ζητήθηκε και στο τέλος δικαιώθηκε. Θέλουμε να πάρουμε και το πρωτάθλημα, χρειαζόμαστε μία νίκη είτε με τον Άρη, είτε με τα Χανιά. Θα είναι δύσκολο το ματς στο Βικελίδης, ενώ τη τελευταία αγωνιστική με τα Χανιά, όπου θα κάνουμε και τη φιέστα μας, το μυαλό θα είναι… αλλού. Δεν έχεις μεγάλο κίνητρο και ίσως το πληρώσεις. Αν καταφέρουμε να ανέβουμε και ως πρωταθλητές, θα μιλάμε για το απόλυτο. Χάρη στο σύνολο πετύχαμε το στόχο μας. Συνέβαλαν όλοι. Κάθε φορά είχαμε και διαφορετικό πρωταγωνιστή, η ομάδα διέθετε μεγάλο βάθος, είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιον».

Τέλος, για το πού αποδίδει την κακή πορεία του Άρη, τόνισε: «Ίσως να είχαν μείνει με την ιδέα, με την νοοτροπία ότι είμαστε Άρης, έχουμε το υψηλότερο μπάτζετ, βαριά φανέλα και θα νικήσουμε. Η Football League, όμως, δεν είναι έτσι, είναι πιο δύσκολη από τη Σούπερ Λίγκα, αγωνιστικά. Υπάρχει μεγάλη ανταγωνιστικότητα, παίζεται διαφορετικά το ποδόσφαιρο. Έχει και το ξύλο μέσα, δεν είναι απλά να έχεις καλούς ποδοσφαιριστές και τεχνίτες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ