aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Το μυστήριο με τον Γιαννιώτα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η αλήθεια να λέγεται: Ο Γιάννης Γιαννιώτας, στο διάστημα που αγωνίσθηκε στον ΑΠΟΕΛ, είχε τα πάνω του, είχε και τα κάτω του. Μπορούσε να πάρει ένα παιχνίδι μόνος του, αλλά ήταν και ματσάκια που κινήθηκε στη μετριότητα. Αυτό που δεν μπορεί όμως κανείς να αμφισβητήσει είναι την ποιότητά του, κάτι που απέδειξε πλειστάκις (και) σε ζόρικα παιχνίδια.

Πρόκειται για εξτρέμ με σπιρτάδα στις κινήσεις, εκρηκτικότητα, βλέπει γήπεδο, είναι μαχητικός, σφύζει από πάθος και όταν του δοθεί η ευκαιρία, θα καρφώσει την μπάλα στο αντίπαλο διχτάκι. Εάν ήλεγχε περισσότερο τα νευράκια του, τότε θα γινόταν ακόμη πιο αρεστός από τους ποδοσφαιρόφιλους αντιπάλων ομάδων. Η απουσία του, πάντως, έχει φανεί έως ένα βαθμό από το έμψυχο δυναμικό των γαλαζοκιτρίνων.

Εκείνο που πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω, όμως, είναι το πώς ένας τέτοιος παίκτης, σε πολύ καλή ποδοσφαιρικά ηλικία μάλιστα, δεν μπορεί να κερδίσει μία θέση στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού. Του Ολυμπιακού μιλάμε και όχι της Μπαρσελόνα. Παλιά κουβέντα; Παλιά, αλλά και πάλι επίκαιρη. Έχουμε και λέμε: Το περασμένο καλοκαίρι, ο 24χρονος μεσοεπιθετικός επέστρεψε στου Ρέντη και διεκδίκησε για τρίτη φορά τη μονιμοποίησή του στο ρόστερ των ερυθρόλευκων. Οι καλές εμφανίσεις του με τον ΑΠΟΕΛ και με την Εθνική Ελλάδας ήλπιζε πως θα εξαργυρώνονταν, δεδομένου πως φαινόταν ότι είχε πείσει τα παιδιά του Πειραιά πως αξίζει μίας ακόμη ευκαιρίας στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του Ολυμπιακού.

Τελικά, δόθηκε εκ νέου με τη μορφή μονοετούς δανεισμού στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ. Στην Ισπανία, που λέτε, ο Γιάννης κάνει… παπάδες! Είναι εκ των βασικών συντελεστών της πολύ καλής πορείας που διανύει ο σύλλογος της Ισπανίας (τρία γκολ σε έξι συμμετοχές σε Segunda και Copa del Rey). Σε τέτοιο βαθμό που στη Βαγιαδολίδ μπήκαν ήδη σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό για την αγορά του αντί του ποσού του 1.2 εκατομμύρια ευρώ. Και αφού δεν υπολογίζεται από τους ερυθρόλευκους, θα έλεγε κάποιος πως η συμφωνία αργά ή γρήγορα θα ολοκληρωθεί. Αμ δε… Στο Λιμάνι, λένε, κάνουν δεύτερες σκέψεις για το εάν θα πρέπει να πουλήσουν σε αυτό το ποσό στη Βαγιαδολίδ ή εάν θα πρέπει πάρει νέα ευκαιρία στην ομάδα του Πειραιά. Άντε πάλι τα ίδια, δηλαδή.

Πραγματικά είναι για να απορεί κανείς. Ένας παίκτης διεθνής, 24 ετών, ο οποίος έχει αγωνισθεί με απόλυτη επιτυχία όπου κι αν δόθηκε δανεικός (Αστέρα Τρίπολης, ΑΠΟΕΛ, Βαγιαδολίδ), γιατί να μη στεριώσει σε μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός; Ένα μυστήριο, το οποίο ουδείς μέχρι στιγμής κατάφερε να δώσει μια πειστική εξήγηση. Και όσο παραμένει εγκλωβισμένος στο συμβόλαιο με τους ερυθρόλευκους, το έργο -έχω την εντύπωση- θα προβάλλεται σε επανάληψη…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ