aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Το «χτύπημα» της κόμπρας

Με γκολ από τον Νικολά Ντιγκινί στο 89′ ο Ατρόμητος νίκησε εκτός έδρας τη Βέροια 1-0 για την 22η αγωνιστική, με την αθηναϊκή ομάδα να «χτυπά» σε σημείο που οι γηπεδούχοι δεν είχαν αντίδραση. Ονειρεμένη επιστροφή για τον σκόρερ, έπειτα από πέντε μήνες, δοκάρι ο Φυτανίδης (45+1′), σε δεινή θέση η Βέροια.

Σε ένα κακό παιχνίδι, με καλές στιγμές μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, ο Ατρόμητος βρήκε το γκολ στο 89ο λεπτό, πανηγυρίζοντας-απρόσμενα, σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα, την 5η νίκη του μακριά από το Περιστέρι και συνολικά την 9η, που τον φέρνει στην 8η θέση, σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από τα πλέι οφ.

Για τη Βέροια, αυτή η ήττα είναι ήττα-μαχαιριά. Οχι μόνο δεν έφθασε στο στόχο της, τη νίκη, αλλά στο τέλος έχασε και τον βαθμό της ισοπαλίας. Η παραμονή απέχει μόνο τέσσερις βαθμούς, αλλά όσο κοντά φαίνεται, τόσο μακριά είναι.

Ονειρεμένη επιστροφή

Ολα τα φώτα πέφτουν πάνω στον Νικολά Ντιγκινί. Ο 29χρονος Γάλλος επιθετικός ήρθε το καλοκαίρι στο Περιστέρι από τον Πανθρακικό, όμως δεν είχε μαζί του την τύχη. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννινα πρόλαβε να παίξει, από εκεί και μετά, πρόβλημα στο ισχίο τον οδήγησε σε χειρουργική επέμβαση και σε πολύμηνη απουσία.

Ο Σα Πίντο τον έριξε στον αγώνα στο 77′ και 12 λεπτά μετά χάρισε στον Ατρόμητο την 3η σερί νίκη του: Ο Μανιάτης με έξυπνη πάσα βρήκε τον αμαρκάριστο Ούμπιδες στα δεξιά, αυτός έκανε με τη μία τη συρτή παράλληλη σέντρα και ο Ντιγκινί με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι στη μοναδική τους καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, 45+1′, πλησίασαν στο γκολ, όταν ο Φυτανίδης με δεξί βολέ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Η Βέροια, είχε τις δικές της-λίγες- στιγμές, όλες με εκφραστή τον Παντελή Καπετάνο, στην πιο σημαντική (47′) κι έπειτα από βαθιά μπαλιά, ο φορ των γηπεδούχων νίκησε στο σπριντ τον Ζησόπουλο, όμως ο Γκορμπούνοφ έδιωξε την μπάλα στο πλασέ που επιχείρησε.

ΣΚΟΡΕΡ: 89′ Ντιγκινί

BΕΡΟΙΑ (Ντόστανιτς): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος (82΄Σισοκό), Καλί, Ασίγκμπα, Αντονιάν, Μπαλάφας (73′ Μπελαϊντ), Τομάς (49′ Αρτσε), Στόιτσεφ, Σαρπόνγκ, Κάλβο, Καπετάνος

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Κατράνης, Μανιάτης, Μπάγκα, Πλατέλλας (77′ Ντιγκινί), Ούμπιδες, Λημνιός (89′ Λημνιός), Ντάουντα (68΄Λε Ταλέκ)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ