aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Τα… ρέστα του για Ιμπάρμπο!

Ετοιμοι να «παίξουν» πλέον τα… ρέστα τους και να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους -σε μια τελική διαπραγμάτευση με την Κάλιαρι- για τον δανεισμό του Βίκτορ Ιμπάρμπο είναι πλέον η διοίκηση του Παναθηναϊκού και ο Αντρέα Στραματσόνι και το επόμενο τριήμερο προμηνύεται καθοριστικό.

Στη μεταγραφική σύσκεψη της Τετάρτης, ο Γιάννης Αλαφούζος, ο Ιταλός τεχνικός και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα (που ήταν online στη συζήτηση) συμφώνησαν να κυνηγήσουν μέχρι τέλους την περίπτωση του Κολομβιανού φορ, ο οποίος ήταν και παραμένει ο Νο1 στόχος για την επίθεση.

Ο «Στράμα» ανέλυσε γιατί ο Ιμπάρμπο συγκεντρώνει όλο το «πακέτο» των αγωνιστικών στοιχείων που επιθυμεί για την πλαισίωση των Μπεργκ, Λέτο στην επίθεση κι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού συναίνεσε ακόμη και σε οικονομική υπέρβαση προκειμένου να βρεθεί στις επόμενες μέρες η χρυσή τομή με τους «σκληρούς» διαπραγματευτές της Κάλιαρι.

Η πρώτη πρόταση που είχε κατατεθεί προ δεκαημέρου στον σύλλογο της Σαρδηνίας αφορούσε ένα ποσό 500.000 ευρώ για δανεισμό ενός έτους κι άλλες 500.000 ευρώ εφόσον ο Παναθηναϊκός μπει στους ομίλους του Europa League. Πρόταση που απορρίφθηκε απ’ τους Ιταλούς, οι οποίοι ζητούσαν ένα ποσό που προσέγγιζε συνολικά τα 2 εκατ. ευρώ, μαζί με τις απολαβές του Ιμπάρμπο και οψιόν αγοράς στα 5 εκατ. ευρώ.

Ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύει να επανέλθει με νέα, βελτιωμένη πρόταση εντός του τριημέρου, η οποία θα είναι πολύ μεγάλη για τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η «πράσινη» προσφορά θα αφορά ένα ποσό 750.000 ευρώ για τον δανεισμό του διεθνούς Κολομβιανού άσου (50% βελτιωμένη σε σχέση με την πρώτη πρόταση), συν 300.000 ευρώ μπόνους εάν το «τριφύλλι» μπει στα γκρουπ του Europa. Κοινώς περισσότερα «σίγουρα» χρήματα για τους Ιταλούς, που επιπλέον θα «απαλλαγούν» και απ’ το συμβόλαιο του Ιμπάρμπο, το οποίο αγγίζει τις 500.000 ευρώ και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου απ’ τον Παναθηναϊκό.

Από εκεί και πέρα, θα τεθεί επί τάπητος και η παράμετρος της οψιόν αγοράς του παίκτη το επόμενο καλοκαίρι, με τους «πράσινους» να προτείνουν πολύ χαμηλότερο ποσό απ’ τα 5 εκατ. που ζητούσε αρχικά η Κάλιαρι. Επ’ αυτών των όρων θα ξεκινήσει εκ νέου η διαπραγμάτευση με την Κάλιαρι, με στόχο να προκύψει συμφωνία και να τελειώσει το θέμα έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Σε αντίθετη περίπτωση, ο Στραματσόνι θα στραφεί πλέον σε άλλες επιλογές (Πινίγια, Ντουμπιά), αφού ο χρόνος μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας πλησιάζει.

Κονέ και Κρισέτιτς

Συνεχίζονται οι συζητήσεις και με την Ουντινέζε για τον δανεισμό του Παναγιώτη Κονέ και υπάρχει αισιοδοξία πως σύντομα θα βρεθεί η χρυσή τομή. Για τον δε μέσο της Ιντερ, Λορέντσο Κρισέτιτς, ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει σε μια πρώτη (προφορική) συμφωνία και είναι στο χέρι του να «ενεργοποιήσει» τη μεταγραφή.

«Δυνατά» και ο Πασκουάλ

Ο Τζιοβάνι Πασκουάλ, που μένει ελεύθερος την 1η Ιουλίου απ’ την Ουντινέζε, και ο Κρις Μαβινγκά, που ανήκει στη Ρούμπιν Καζάν και δεν υπολογίζεται, είναι οι δύο παίκτες που έχουν προβάδισμα αυτήν τη στιγμή για τη θέση του αριστερού μπακ στο «τριφύλλι». Για τον 34χρονο Ιταλό υπήρξε και χθες δημοσίευμα απ’ την Ιταλία που ανέφερε πως ο Στραματσόνι του έχει κάνει ήδη πρόταση.

Τελειώνει του Σάντσεθ

Σε πολύ προχωρημένο στάδιο είναι πλέον οι διαπραγματεύσεις των διοικούντων τον Παναθηναϊκό με τους εκπροσώπους του Σέρχιο Σάντσεθ, προκειμένου να οδηγηθούν σε ένα ομαλό «διαζύγιο». Οι δύο πλευρές έχουν συνεχείς επικοινωνίες κι ανταλλαγές mail τα τελευταία 24ωρα και υπάρχει πλέον μια πρώτη βάση συμφωνίας για να «σπάσει» το συμβόλαιο του Ισπανού στόπερ, το οποίο έχει ισχύ έως το 2019 κι αποτελεί αυτήν τη στιγμή και το μεγαλύτερο αγκάθι στις υποθέσεις των παικτών που δεν υπολογίζονται.

Ο Σάντσεθ έχει δείξει πολύ καλή θέληση να τελειώσει με ηρεμία το θέμα, αφού έχει προτάσεις και από την πατρίδα του (Γρανάδα, Εσπανιόλ) και θέλει να τελειώνει σύντομα. Αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει οριστική συμφωνία και λύση συμβολαίου, με τον 30χρονο στόπερ να παίρνει ως αποζημίωση ένα ποσό κοντά στις 300.000 ευρώ σε δόσεις.

Από εβδομάδα του Γουακάσο

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Μουμπάρακ Γουακάσο στον Παναθηναϊκό. Η συμφωνία των «πράσινων» με τον παίκτη είναι δεδομένη εδώ και μέρες, ωστόσο πρέπει να διευθετηθούν κάποιες λεπτομέρειες με τη Ρούμπιν Καζάν (που ούτως ή άλλως δεν υπολογίζει τον Γκανέζο), πριν ο παίκτης μπει στο αεροπλάνο για την Αθήνα. Ολα αυτά θα έχουν τελειώσει μέσα στο επόμενο τριήμερο, με τον Γουακάσο να έρχεται στην Ελλάδα Τετάρτη ή Πέμπτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ