aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Στο «κόλπο» ο Κασάμι

Είναι αλήθεια πως ο Μάρκο Σίλβα έχει εδώ και καιρό προετοιμάσει τα πλάνα του για τον τελικό του Κυπέλλου. Από την εβδομάδα του πρώτου ορισμού του τελικού ο Πορτογάλος τεχνικός είχε δείξει τις προτιμήσεις του για τους εκλεκτούς του στη «μάχη» με την ΑΕΚ για την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Τότε στο μεγαλύτερο διάστημα φαινόταν πως καταλήγει στον Κασάμι για παρτενέρ του Μιλιβόγεβιτς, όμως μια προπόνηση πριν οδηγηθούμε στην αναβολή είχε χρησιμοποιήσει τον Καμπιάσο.

Επίσης στο φιλικό στο Βελιγράδι ο Πορτογάλος χρησιμοποίησε στο πρώτο ημίχρονο το σχήμα που είχε στο μυαλό του για τον τελικό, με τον Καμπιάσο να είναι δίπλα στον Μιλιβόγεβιτς (και τον Πουλίδο επιθετικό απλά γιατί ο Ιντέγε είχε ενοχλήσεις και είχε μείνει στην Αθήνα) αποδεικνύοντας πως ο Αργεντινός ήταν η επιλογή του.

Η εξέλιξη της υπόθεσης του τελικού και η καθυστέρηση που ακολούθησε φτάνοντας τελικά στον τελικό της 17ης Μαΐου είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει τον Πορτογάλο σε νέα αλλαγή στη μοναδική θέση που «παίζεται».

Αυτήν τη φορά είναι ο Κασάμι αυτός που δείχνει τη δυναμική να ξεπεράσει τον Καμπιάσο και να πάρει θέση βασικού. Κανείς αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιος από τους δύο θα παίξει στον άξονα με τον Μιλιβόγεβιτς, με τις δύο προπονήσεις που απομένουν να είναι πιθανό να δώσουν «απαντήσεις».

Μπήκε ο Μποτία

Ξέχωρα από τη μια θέση στον άξονα, οι υπόλοιπες 10 για τον τελικό δείχνουν ξεκάθαρες. Και σε αυτό βοηθάει η επιστροφή του Αλμπέρτο Μποτία στη δράση καθώς ο Ισπανός χθες όπως αναμενόταν δοκίμασε να προπονηθεί και ακολούθησε το πρόγραμμα με επιτυχία.

Ο Σίλβα πλέον έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του (πλην του Ομάρ που είναι εκτός εδώ και καιρό) και με τον Μποτία πανέτοιμο είναι δεδομένο πως θα τον επιλέξει για παρτενέρ του Ντα Κόστα στο κέντρο της άμυνας. Η μόνη πια περίπτωση να παίξει ο Σιόβας από την αρχή είναι να μη θεωρήσει πανέτοιμο τον Μποτία ο Πορτογάλος. Από εκεί και πέρα, οι Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Ερνάνι, Φουστέρ και Ιντέγε θα πάρουν φανέλα βασικού για τον τελικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ