aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΣούπερ Λιγκ: Πρωτάθλημα από Σεπτέμβρη!

Σούπερ Λιγκ: Πρωτάθλημα από Σεπτέμβρη!

Την ώρα που η Σούπερ Λιγκ… καίγεται, η ΕΠΟ χτενίζεται και ψάχνει διαιτητές για τους αγώνες του ΣΚ, αλλά όλα δείχνουν ότι η πρεμιέρα πάει για Σεπτέμβρη! Τι απομένει για την επίσημη ανακοίνωση αναβολής των πρωταθλημάτων που θα επιβάλλει ο Κοντονής.

Από την προηγούμενη εβδομάδα σας έχουμε ενημερώσει ότι η αναβολή της πρεμιέρας της Σούπερ Λιγκ είναι προ των πυλών μετά τις πραξικοπηματικές κινήσεις της ΕΠΟ που θέλει να βάλει τους… δικούς της δικαστές στην Επιτροπή Δεοντολογίας, αλλά και τον καταρτισμό των πινάκων διαιτησίας, όπου παραμένουν όλοι οι διαιτητές-καμικάζι που έχουν προκαλέσει τόσες φορές τη νοημοσύνη του Έλληνα φιλάθλου.

Για την ελληνική ομοσπονδία εξάλλου είναι εμφανές ότι… πέρα βρέχει, ποτέ άλλωστε δεν ενδιαφέρθηκε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και δεν φαίνεται διατεθειμένη να το κάνει ούτε καν την ύστατη στιγμή, ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση και να μην επέλθει το μοιραίο.

Ο Σταύρος Κοντονής θέλοντας να δώσει μία τελευταία ευκαιρία ως προειδοποίηση, έκρουσε το καμπανάκι με τη χθεσινή του καυστική ανακοίνωση, όπου όμως δεν έκανε λόγο για κάποια οριστική αναβολή κι ουσιαστικά προϊδέασε τον κόσμο για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Με αυτόν τον τρόπο προσπάθησε να αφήσει το περιθώριο στην ΕΠΟ να πάρει πίσω τις πραξικοπηματικές κινήσεις της, να επανέλθει στη νομιμότητα και να ξεκινήσει το πρώτο πρωτάθλημα μετά από πολλά χρόνια σε καθεστώς διαφάνειας και ισονομίας, χωρίς να εξυπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων. Ολα αυτά δηλαδή τα οποία έχουν βαλτώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και το έχουν φέρει στο σημείο μηδέν.

Η Ομοσπονδία βέβαια μετά την ανακοίνωση Κοντονή όχι μόνο δεν έκρουσε πρύμναν, αλλά για μία ακόμη φορά έδειξε ότι… δεν έχει τον Θεό της και βγήκε ξανά στην κόντρα επίθεση, ξεσπαθώνοντας με νέους προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του υφυπουργού Αθλητισμού. Με αυτή τη στάση τους οι άνθρωποι που τη διοικούν έδειξαν για μία ακόμη φορά ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παραμείνουν στις θέσεις τους για να συνεχίσουν να υπηρετούν το σύστημα που ελέγχει απόλυτα την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και συντηρεί το καθεστώς της ανομίας.

Μέσα σε όλα τα απίθανα ωστόσο που συμβαίνουν, η ΕΠΟ διαρρέει κι ότι θα βγάλει και τους διαιτητές της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, το προσεχές Σαββατοκύριακο, προχωρώντας στους σχετικούς ορισμούς. Την ίδια ώρα δε, ο Γιώργος Γκιρτζίκης δηλώνει ότι θα κατέβει υποψήφιος και στις επόμενες εκλογές, παραβιάζοντας ακόμη και τους νόμους που θέλουν τους ποινικά διωκόμενους να εκπίπτουν του αξιώματός τους, καθώς όπως αποκάλυψε από χθες το SDNA η πρόταση της αντεισαγγελέως Εφετών Ευγενίας Κυβέλου για την Κάρτα Υγείας υιοθετήθηκε πλήρως κι έτσι παραπέμπονται σε δίκη όλοι οι εμπλεκόμενοι, με αποτέλεσμα -μεταξύ άλλων- να τελειώνει οριστικά από το ποδόσφαιρο ο πρόεδρος της ΕΠΟ!

Ο ορισμός των διαιτητών για την 1η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ ωστόσο (πιθανότατα θα γίνει την Πέμπτη) είναι κι αυτό που περιμένει ο Σταύρος Κοντονής, ώστε να ανακοινώσει και την αναβολή της πρεμιέρας για λόγους δημόσιας τάξεως κι ασφάλειας, που αυτή τη στιγμή μοιάζει να είναι κι οριστική. Ηδη εξάλλου οι περισσότερες ομάδες ψάχνουν αντίπαλο για φιλικά, καθώς έχουν αντιληφθεί προς τα που κινείται το πράγμα.

Κι έτσι η ΕΠΟ μπορεί να στείλει τους διαιτητές να πάνε μόνοι τους στο γήπεδο για να… παίξουν αυτοί μπάλα. Ενδεχομένως να είναι άλλωστε αυτή και η εικόνα που αξίζει στο ποδόσφαιρο με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Χωρίς φιλάθλους, χωρίς καν ποδοσφαιριστές! Μέχρι φυσικά να επανέλθει η νομιμότητα και να παίζεται ξανά επί ίσοις όροις για όλους…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ