aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Πήρε… «εξάποντο» σε θρίλερ η ΑΕΛ

Μία νίκη που μπορεί να αποδειχθεί υπερπολύτιμη ενόψει της συνέχειας στην μάχη που δίνει για παραμονή, πήρε η ΑΕΛ που σε ματς-θρίλερ (με δύο αποβολές και πολλές φάσεις και για τους δύο), λύγισε με 2-1 τον μαχητικό Λεβαδειακό.

Η νίκη αυτή για την Λάρισα, είναι διπλά σημαντική αφού την απομακρύνει από την επικίνδυνη ζώνη με έξι βαθμούς, όση είναι και η διαφορά της από τον αντίπαλο της, τον Λεβαδειακό, που δεν δείχνει ικανός να ξεκολλήσει και θα παλέψει μέχρι τέλους με Ηρακλή και Βέροια για να αποφύγει το… μοιραίο.

Η νίκη μόνο εύκολα δεν ήρθε για την ομάδα του κάμπου, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε νωρίς (στο 22′), με υπέροχο σουτ του Αγκάνοβιτς, από πάσα του Ρέντζα και έδειχνε να ελέγχει το ματς στην μεγαλύτερη διάρκεια του.

Με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ήρθε η ισοφάριση με μακρινό σουτ του Καλτσά που άλλαξε πορεία από την προβολή του Αβραάμ και ξεγέλασε τον Ξενοδόχοφ. Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε η τραβηγμένη αποβολή (με δεύτερη κίτρινη) του Ντέλετιτς (σε εναέρια μονομαχία του είδε πρόθεση να χτυπήσει αντίπαλο ο ρέφερι) για να μπλέξει την κατάσταση.

Αλλά με μία λάθος απόφαση στην επόμενη φάση (αποβολή Γιουσούφ, χωρίς λόγο), ο Στυλιάρας επανέφερε τις αριθμητικές ισορροπίες. Και ενώ ο κόσμος είχε αρχίσει τις αποδοκιμασίες, ο Ναζλίδης με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε μόνο του τον Ρέντζα ο οποίος με υπέροχη κεφαλιά… λύτρωσε τους γηπεδούχους.

Στο τέλος δεν έλειψαν τα νεύρα, αλλά η κατάσταση δεν ξέφυγε από τον έλεγχο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ουόν ζήτησε μόνος του αλλαγή στο πρώτο μέρος, λόγω δυσφορίας (είχε πρόβλημα στην αναπνοή) και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

ΣΚΟΡΕΡ: 22′ Αγκάνοβιτς , 70′ Ρέντζας– 61′ Καλτσάς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 12′ Φατιόν, 50′ Ντέλετις, 89′ Γκολουζάντε, 90+5′ Ξενοδόχοφ, 90+5′ Αβραάμ-15′ Γιουσούφ, 24′ Νιάς, 85′ Μιλιάζες, 88′ Τριποτσέρης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 63′ Ντέλετιτς (2η κίτρινη)- 65′ Γιουσούφ (2η κίτρινη)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

ΑΕΛ (Σ.Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας (88′ Γιοβάνοβιτς), Φατιόν, Φάρκας, Αβραάμ, Μασαλέσα, Ντέλετιτς, Ρέγες (54′ Γκουλουζάντε), Αγκάνοβιτς (76′ Βαρέλα), Ναζλίδης, Ικαούνιεκς.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γ.Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Βούρος (77′ Μιλιάζες), Μεντί, Ουόν (35′ Τριποτσέρης), Νιάς, Καλτσάς, Ζεζίνιο, Τόνι Σίλβα (87′ Βασιλείου), Καραμπουέ, Γιουσούφ, Γιακουμάκης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ