aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟ Ολυμπιακός με τη γλώσσα των αριθμών

Ο Ολυμπιακός με τη γλώσσα των αριθμών

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 και ο άτυπος τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα πήγε στο μεγάλο λιμάνι. Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν τους 32 βαθμούς μετά από 15 παιχνίδια και θα ξεκινήσουν από τη θέση του οδηγού τον δεύτερο γύρο. Οι Πειραιώτες είναι η μοναδική ομάδα που έχει διψήφιο αριθμό νικών στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, καθώς μετά την επικράτησή τους επί του ΠΑΣ, έφτασαν τις δέκα. Η δεύτερη της βαθμολογίας ΑΕΚ, έχει εννιά, όσες και ο ΠΑΟΚ, ενώ ακολουθεί ο Ατρόμητος με οκτώ.

Η νίκη επί του ΠΑΣ ήταν η έκτη συνεχόμενη για την ομάδα του Πειραιά και μόνο οι ερυθρόλευκοι έχουν να παρουσιάσουν τέτοιο σερί, μετά την εντός έδρας ισοπαλία του Αστέρα Τρίπολης με τον Παναιτωλικό. Μάλιστα, τέλειωσαν τον πρώτο γύρο έχοντας την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, με 32 γκολ. Το αξιοσημείωτο είναι πως τα γκολ έχουν σημειώσει 13 παίκτες.

Πάμε πιο κάτω: Από τη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση, είναι επόμενο να έχουν και τις περισσότερες ασίστ. Ο Ολυμπιακός μετρά λοιπόν 19 ασίστ στον πρώτο γύρο και οι παίκτες που έχουν δώσει τις περισσότερες είναι ο Μάρκο Μάριν και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ (τρεις). Από εκεί και πέρα ένας παίκτης του Ολυμπιακού είναι στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ, καθώς ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έχει πετύχει εφτά γκολ στον πρώτο γύρο. Βέβαια θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως εφτά τέρματα έχει σημειώσει και ο Κόντε του ΠΑΣ Γιάννινα.

Τέλος, ένα στοιχείο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έχει να κάνει με τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο φετινό πρωτάθλημα. Στον πρώτο γύρο έχουν αγωνιστεί 29 παίκτες ενώ δύο εξ αυτών (Ρέτσος και Σιώπης) ανήκουν σε άλλες ομάδες. Τις περισσότερες συμμετοχές έχει ο Αλεξί Ρομαό, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε 13 από τα 15 ματς του πρώτου γύρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ