aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Με νέα 3άρα… τελικός για ΠΑΟΚ!

Με την πρόκριση να έχει κριθεί από το πρώτο ματς, ο ΠΑΟΚ «τσέκαρε» με δεύτερη εύκολη νίκη (ξανά 3-1 τον Πανιώνιο) το εισιτήριο του τελικού και πλέον περιμένει να μάθει κόντρα σε ποια ομάδα (ΑΕΚ ή ΑΕΛ) θα υπερασπιστεί το στέμμα του! Αήττητος με εννιά στις εννιά νίκες (!) ο φουριόζος ΠΑΟΚ θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στον φετινό τελικό του κυπέλλου, μετά το νέο 3-1 (το τρίτο στη σειρά) επί του Πανιωνίου.

Οι δύο ομάδες μπήκαν με όρεξη και διάθεση να παίξουν στον αγωνιστικό χώρο, το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό στα πρώτα είκοσι λεπτά του, με τον ΠΑΟΚ να αγγίξει το γκολ στο 14’, όταν από την ωραία ενέργεια του Λημνιού, το μονοκόμματο σουτ του Κουλούρη έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πέλκας, από την πάσα του Σάχοφ, βρέθηκε τετ α τετ, αλλά νικήθηκε από τον Κότνικ.

Στο 21′ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Από την εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα, ο Κουλούρης πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ο Πανιώνιος δεν κλείστηκε και αναζήτησε ένα γκολ, στο 28’ είχε την πρώτη τελική με το δυνατό σουτ του Μακρύλλου, με τους γηπεδούχους να απαντούν στις ευκαιρίες με τη βολίδα του Μαουρίσιο, που απέκρουσε εντυπωσιακά στη γωνία του ο Κότνικ, ενώ ο Μασούρας στο 35’ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη. Πάντως, ο Μασούρας, μετά το δοκάρι, κατάφερε και βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, ισοφαρίζοντας με δυνατό σουτ σε 1-1. Μια φάση που ξεκίνησε από ένα τραβηγμένο φάουλ, που υπέδειξε ο Σέζος πάνω στον Λημνιό.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να αναπτύσσεται ορθολογικά και βάσει πλάνου γήπεδο, δημιουργώντας από τη δεξιά πλευρά δύο φάσεις (η πρώτη με το Λημνιό, η δεύτερη με τον Πέλκα) στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Στην τελευταία φάση και πριν γίνει αλλαγή με τον Πρίγιοβιτς, ο Κουλούρης (62’) άγγιξε το γκολ, το οποίο βρήκε ο Πρίγιοβιτς (με τον Σέζο κακώς να το ακυρώνει για φάουλ) και ο Πέλκας (68’) με εκπληκτικό σουτ, μετά από εντυπωσιακή ενέργεια του Κάμπος.

Με το σκορ στο 2-1 όλα είχαν τελειώσει, σ’ ότι αφορά την υπόθεση πρόκριση, ο Πανιώνιος έμεινε με 10 παίκτες, μετά την αποβολή του Μακρύλλου (με δεύτερη κίτρινη) στο 70’, ενώ στο 80’ ο Μάτος κέρδισε (από τον Μπανανά) το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ (το 23ο τη φετινή σεζόν) ο Πρίγιοβιτς).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο (76’ Κάνιας), Αζεβέδο, Μαουρίσιο, Σάχοφ, Λημνιός (60’ Κάμπος), Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Κουλούρης (62’ Πρίγιοβιτς).

Πανιώνιος (Μ. Γρηγορίου): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς (46’ Πινιώτης), Κόρμπος, Οικονομίδης, Μακρύλλος, Μασούρας (63’ Σπιριντόνοβιτς), Μπραχίμι (75’ Νόβακ), Γεσίλ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ