aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυνηγά τον Μπόου(μ)!

O ΠΑΟΚ φλερτάρει με το ενδεχόμενο να φέρει στην Ελλάδα τον πρώτο σκόρερ του Κόπα Λιμπερταδόρες το 2015, Γκουστάβο Μπόου, που είναι συμπαίκτης του Φακούντο Περέιρα στη Ράσινγκ. Το ενδιαφέρον του Δικεφάλου για τον 26χρονο στράικερ προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και καιρό από το σκάουτινγκ που έγινε από τους ανθρώπους της ομάδας.

Η περίπτωση του Μπόου δεν είναι εύκολη και για να έρθει στον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης θα πρέπει να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ωστόσο, οι πληροφορίες λένε πως όταν ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου έμαθε για την περίπτωση του Αργεντινού επιθετικού από τους Μίχελ και Ιβιτς, τους ενημέρωσε ότι είναι έτοιμος να κάνει το καλύτερο δυνατό για τον ΠΑΟΚ. Ο ύψους 1,78 μ. σέντερ φορ έχει πετύχει 32 γκολ και έχει μοιράσει και 11 ασίστ στους συμπαίκτες του σε 66 παιχνίδια με τη φανέλα της Ράσινγκ.

Το συμβόλαιό του με τη Ράσινγκ ανανεώθηκε τον περασμένο Αύγουστο και ισχύει μέχρι τον Ιούνιο του 2019, κάτι που σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να πληρώσει αποζημίωση στην ομάδα του για την απόκτησή του.

Ο Γκουστάβο Μπόου ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Ρίβερ Πλέιτ, στα οποία εντάχθηκε σε ηλικία 14 ετών, και ο Ντιέγκο Σιμεόνε, ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης, ήταν αυτός που τον εμπιστεύτηκε, του πρόσφερε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και του έδωσε την ευκαιρία να κάνει και το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα.

Στη συνέχεια δόθηκε δανεικός σε ομάδες όπως η Ολίμπο, η Χιμνάσια Λα Πλάτα αλλά και η Κίτο του Εκουαδόρ, ώσπου το καλοκαίρι του 2014 μετακόμισε και πάλι ως δανεικός στη Ράσινγκ. Η πρώτη του περίοδος ήταν μάλλον προσαρμογής αφού έπαιξε σε 13 παιχνίδια και πέτυχε μόλις ένα γκολ. Το 2015 ωστόσο ήταν η χρονιά του αφού σε 56 παιχνίδια πέτυχε 28 γκολ και αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ στο Κόπα Λιμπερταδόρες με οκτώ γκολ σε δέκα εμφανίσεις. Το 2016 έχει 14 εμφανίσεις σε Αργεντινή και Κόπα Λιμπερταδόρες και έξι γκολ.

Η αλήθεια είναι ότι φέτος δεν έχει κάνει πολλά παιχνίδια καθώς οι σχέσεις του με την ομάδα του δεν είναι οι καλύτερες δυνατές. Αιτία στάθηκε το γεγονός ότι η Ράσινγκ δεν τον άφησε να πάρει μεταγραφή σε ομάδα της Κίνας και ο ίδιος θεώρησε πως έχασε την ευκαιρία να λύσει το οικονομικό θέμα για όλη του τη ζωή. Στο τέλος του 2015 υπήρξε για αυτόν ενδιαφέρον από την Ατλέτικο Μαδρίτης, με την ομάδα του να τον κοστολογεί στα 10.000.000 δολάρια. Πρόκειται για έναν επιθετικό που εκτός από την αίσθηση του γκολ βοηθά στην ανάπτυξη της ομάδας του, είναι πολύ δυνατός και ικανός στο σπάσιμο της μπάλας.

Ο Μπόου ήταν ο πρώτος… Τσολίτο!

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν ο προπονητής που έπαιξε τον πλέον καθοριστικό ρόλο στην καριέρα του Γκουστάβο Μπόου. Του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά με τη φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ, στις 23 Μαρτίου 2008 σε ηλικία μόλις 18 ετών, ενός μήνα και πέντε ημερών, σε έναν αγώνα με αντίπαλο τη Βελέζ Σάρφιλντ. Μάλιστα, δημοσιεύματα στην Αργεντινή χαρακτήρισαν τον Μπόου ως τον πρώτο… Τσολίτο, τον πρώτο πιτσιρικά που εμπιστεύτηκε ο προπονητής, σήμερα, της Ατλέτικο Μαδρίτης. Μάλιστα έγραφαν πως την ώρα της αλλαγής του πήγε δίπλα του, του ζήτησε να ηρεμήσει και τον ρώτησε: «Φιλενάδα έχεις;» και όταν αυτός απάντησε θετικά, του είπε: «Παίξε καλά τότε, γιατί σίγουρα σε βλέπει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ