aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κορώνες στο κεφάλι της!

Το 2/2 έκανε η ΑΕΚ στα φιλικά της επί πολωνικού εδάφους. Η Ένωση νίκησε με σκορ 2-0 την Κορόνα Κίελτσε (10η πέρσι στο εγχώριο πρωτάθλημα) στην Kolporter Arena.

Αρκετά ζωηρή ήταν οι κιτρινόμαυροι στο πρώτο ημίχρονο. Έβγαλαν αρκετές ευκαιρίες (ο Μπακασέτας έπαιξε φορ) με μεγαλύτερη το δοκάρι του Μάνταλου στο 31’, ενώ δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα στα μετόπισθεν. Τον απόλυτο έλεγχο είχαν στο δεύτερο 45λεπτο οι παίκτες του Κετσπάγια, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με γκολ του Μάνταλου (65΄) και στη συνέχεια αφού λύθηκαν διπλασίασαν τα τέρματά τους με πλασέ του Χρήστου Αραβίδη (75’).

Το ματς:

Πράγματα τα οποία δουλεύει «φουλ» στις προπονήσεις της στο Κίελτσε έβγαλε η ΑΕΚ από το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Η Ένωση μπήκε καλύτερα κι έβγαλε την πρώτη της ευκαιρία μόλις στο 5ο λεπτό, ύστερα από γρήγορη αντεπίθεση την οποία όμως δεν ολοκλήρωσε ο Μπακασέτας (έπαιξε φορ). Παρά το πάθος των παικτών της Κορόνα στις μονομαχίες, οι κιτρινόμαυροι δεν αποσυντονίστηκαν και κυκλοφορούσαν με ηρεμία την μπάλα.

Στα αμυντικά τους καθήκοντα οι παίκτες του Κετσπάγια λειτούργησαν θετικά, αφού με εξαίρεση ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στο 21ο λεπτό δεν αντιμετώπισαν προβλήματα. Σταδιακά ο ρυθμός του παιχνιδιού έγινε πιο γρήγορος και οι κιτρινόμαυροι είχαν την μεγαλύτερή τους ευκαιρία με το φάουλ του Μάνταλου στο 31’ να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο φινάλε του ημιχρόνου η Κορόνα ανέβασε τις γραμμές της, όμως η ΑΕΚ δεν επηρεάστηκε και είχε φάσεις έπειτα από αντεπιθέσεις.

inner
Το απόλυτο αφεντικό ήταν η Ένωση στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Οι Πολωνοί δεν μπορούσαν να περάσουν ούτε το κέντρο, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονταν σταθερά στην επίθεση. Η ομάδα του Κετσπάγια έφερνε σταθερά σε δύσκολη θέση την αντίπαλη άμυνα με τις στημένες φάσεις, ενώ μετά την συμπλήρωση μιας ώρας «ζωήρεψε» και στο σετ παιχνίδι, γεγονός που έφερε και το γκολ του Πέτρου Μάνταλου (65’), ο οποίος ξεχώρισε και στο δημιουργικό κομμάτι.

inner
Το πέρασμα των λεπτών βρήκε το ματς να χάνει ελαφρώς τον ρυθμό του, όμως αυτό δεν άλλαξε και την εικόνα αφού οι παίκτες του Κετσπάγια διατήρησαν τα ηνία. Μάλιστα, κατάφεραν σχεδόν «σβηστά» να φτάσουν και σε δεύτερο τέρμα έπειτα από ασίστ του αρκετά κινητικού Ζόριτς και κοντινό πλασέ του Αραβίδη (74’). Το τελευταίο κομμάτι του ματς πήρε εντελώς διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού οι παίκτες της Κορόνα τα είχαν παρατήσει.

Οι συνθέσεις:

Κορόνα Κίελτσε (Τόμαζ Βίλμαν): Πέσκοβιτς, Ριμάνιακ, Ντέιμεκ, Βιέρχοβτσοβ (58’ Ντιαό), Καλάστε, Γκρζέλακ, Γκάμποβς (58’ Ζάγιατς), Γκέμπουλα, Μόζντζεν, Πίλιπτσουκ, Πρζίμπιλα

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης (46’ Μπάρκας), Γκάλο (54’ Μπακάκης), Κολοβέτσιος (70’ Σβάρνας), Τσιγκρίνσκι (62’ Λαμπρόπουλος), Ντίντακ, Γιόχανσον (66’ Γαλανόπουλος), Σιμόες (62’ Τζανετόπουλος), Βάργκας (54’ Πλατέλλας), Μάνταλος (66’ Ανάκογλου), Μπαρμπόσα (54’ Αραβίδης), Μπακασέτας (66’ Πέκχαρτ)

Γήπεδο: Kolporter Arena

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ