aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΈρικ Γέντρισεκ: Το «εισιτήριο» της Ξάνθης για το Europa League

Έρικ Γέντρισεκ: Το «εισιτήριο» της Ξάνθης για το Europa League

Το καλοκαίρι του 2017, ο Χάμζα Γιουνές και τα 19 του γκολ εγκατέλειψαν τη Superleague Σουρωτή, αναγκάζοντας την Ξάνθη να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του. Είναι άλλωστε γνωστό πως στο ελληνικό πρωτάθλημα μια ομάδα χρειάζεται σκόρερ, για να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω, είναι πρόκειται για τον τίτλο του πρωταθλητή, είτε για το πλασάρισμα στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Ο Έρικ Γέντρισεκ κατέφθασε στους Ακρίτες με βιογραφικό γεμάτο και παρουσίες στην Καϊζερσλάουτερν, όπου όλοι πίστεψαν πως πρόκειται για τον νέο Κλόζε, όταν τον είδαν να σκοράρει 39 γκολ σε τρεις σεζόν, ως και στη Σάλκε, απ’ όπου πέρασε τη σεζόν 2010/11, κάνοντας το limit-up στην καριέρα του.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ

Βασικό όμως για τον 31χρονο φορ, που είχε φάει τα πρωταθλήματα της Γερμανίας με το «κουτάλι», ήταν να βρει έναν σύλλογο, που θα τον περιέβαλε με εμπιστοσύνη. Ήθελε να έχει τη φανέλα του βασικού στο «σπίτι» του, να νιώθει σημαντικός, να τον εκτιμούν. «Θέλω όπου πάω να γνωρίζω κάθε άνθρωπο που δουλεύσει στην ομάδα. Από τον βοηθό προπονητή μέχρι τον συντηρητή του αγωνιστικού χώρου. Θέλω να με ξέρουν κι εκείνοι, να με φωνάζουν με το μικρό». Ο Μίλαν Ράσταβατς είδε το βασικό του «9αρι», ο ίδιος ήταν διαθέσιμος ως ελεύθερος και ο γεννημένος στην Τσεχοσλοβακία Γέντρισεκ έφτασε στα Πηγάδια.

ΑΡΓΗΣΕ, ΑΛΛΑ ΠΗΡΕ ΜΠΡΟΣ

Στη φετινή σεζόν, ξεκίνησε όπως και η ομάδα του: μέτρια. Η Ξάνθη δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό, έχασε εύκολα από Λεβαδειακό, Απόλλωνα Σμύρνης και Ατρόμητο και μπορεί οι ισοπαλίες με ΑΕΚ και Ολυμπιακό να «μασκάρευαν» τη γενική εικόνα, αλλά οι Ακρίτες είχαν θέματα. Όλα αυτά ωστόσο ως τις αρχές Νοεμβρίου και τη 10η αγωνιστική. Τότε η Ξάνθη πέρασε σαν σίφουνας από το Αγρίνιο, πετυχαίνοντας σπουδαία νίκη με 1-3 και καταθέτοντας όλες τις αρετές που επρόκειτο να δούμε έκτοτε στο πρωτάθλημα. Σφιχτή άμυνα, γρήγορες αντεπιθέσεις και έναν φορ να τελειώνει τις φάσεις. Ο Μπρίτο σκόραρε δις τότε, αλλά το γκολ του Γέντρισεκ έδειξε την κλάση του. Μια εβδομάδα αργότερα, με δυο τέρματα, «τέλειωσε» μόνος του τον Πανιώνιο κι έπεισε πως αυτός είναι ό,τι έψαχνε ο σύλλογος!

«ΟΠΛΟ» ΕΥΡΩΠΗΣ

Η συνέχεια ήταν καλή, τόσο για την Ξάνθη, όσο και για τον ίδιο. Μέχρι τη 17η αγωνιστική και τη νίκη του Πλατανιά, είχε φτάσει τα 8 γκολ, κάνοντας τη «δουλειά» μπροστά και κρατώντας την ομάδα του είτε μέσα στην 5αδα, είτε σε απόσταση βολής απ’ αυτή. Στη συνέχεια «σίγησε», έχασε την επαφή με τα δίχτυα, σε μερικά παιχνίδια ως και τη θέση του στην 11αδα. Ο Ράσταβατς, έστω κι αν είχε τα αποτελέσματα που ήθελε, τον είχε ανάγκη. Αυτό φάνηκε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή, στο άτυπο ντέρμπι για την πέμπτη θέση και ο Γέντρισεκ «επέστρεψε» την κατάλληλη στιγμή.

Με τη «ντομπλέτα» απέναντι στους Ηπειρώτες, έφτασε τις τρεις στη Superleague Σουρωτή, κάτι για το οποίο μπορούν να «περηφανεύονται» μόνο ο Ανσαριφάρντ και ο Κόντε. Παράλληλα, έφτασε τα 10 γκολ και δικαίωσε τις προσδοκίες όσων τον πίστεψαν. Στο πρόσωπό του άλλωστε είδαν έναν παίκτη με παρουσία σε προημιτελικά Μουντιάλ, με τη Σλοβακία το 2010, έναν φορ που έπαιξε στη Μπουντεσλίγκα, έναν τύπο που όταν περνάει καλά, αποδίδει κιόλας. Ο Έρικ Γέντρισεκ αποτελεί την «κολώνα» της επίθεσης της Ξάνθης κι αν τελικά κατακτηθεί η 5η θέση, εν πολλοίς θα οφείλεται στον πρωταγωνιστή (και αυτής) της Κυριακής!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ