aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Επιστροφή Ζντίελαρ στην 11άδα

Η αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο αγώνα με την Αντερλεχτ ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό και ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» Μάρκο Σίλβα καταστρώνει τα πλάνα του για το πολύ μεγάλο ματς με τους Βέλγους στο «Βάντεν Στοκ».

Οι πρωταθλητές Ελλάδος δοκιμάζονται το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, με προφανή βέβαια στόχο να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα εν όψει της ρεβάνς, και ο Πορτογάλος τεχνικός έχει πάρει τις αποφάσεις του για τις περισσότερες θέσεις της εντεκάδας. Αυτό που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι η επιστροφή του Σάσα Ζντίελαρ στο βασικό σχήμα των Πειραιωτών και αυτό είναι ένα πολύ καλό νέο για τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Ο νεαρός Σέρβος δεν έπαιξε κόντρα στην ΑΕΚ καθώς ήταν τιμωρημένος (λόγω της αποβολής του στο ματς με τον ΠΑΟΚ) και δεν είναι υπερβολή αν ισχυριστεί κάποιος ότι η απουσία του ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Ο Ζντίελαρ είχε πολύ καλή απόδοση στα ματς όπου του έδωσε την ευκαιρία ο Σίλβα και είχε δώσει πολύ μεγάλη βοήθεια στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Οι σωστές και γρήγορες μεταβιβάσεις του 21χρονου μέσου έδιναν στον Ολυμπιακό τη δυνατότητα της καλής ανάπτυξης και αυτό έλειψε από τους «ερυθρόλευκους» στο προχθεσινό παιχνίδι με την ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ. Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η χθεσινή προπόνηση των Πειραιωτών (μια μέρα μετά το ντέρμπι) δεν είχε δοκιμές για την αναμέτρηση στις Βρυξέλλες, καθώς όσοι αγωνίστηκαν στο προχθεσινό ματς έκαναν αποθεραπεία.

Οι πληροφορίες όμως απ’ του Ρέντη αναφέρουν ότι ο Μάρκο Σίλβα έχει αποφασίσει τη χρησιμοποίηση του νεαρού άσου στη βασική εντεκάδα των Πειραιωτών απέναντι στην Αντερλεχτ. Ο Ζντίελαρ θα πραγματοποιήσει λοιπόν το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού και ο προπονητής του πιστεύει ότι ο 21χρονος μεσοαμυντικός θα ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Ο Mάρκο Σίλβα προτίμησε να μην μιλήσει χθες στου Ρέντη, αλλά αναμένεται να το κάνει στη διάρκεια της σημερινής προπόνησης, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις τέσσερις το απόγευμα. Σε ό,τι αφορά την εντεκάδα με την οποία σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του ο νεαρός τεχνικός, όλα δείχνουν πως θα υπάρχουν τρεις αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση απέναντι στην ΑΕΚ. Η μία είναι ο Ζντίελαρ αντί του Κασάμι και η άλλη έχει να κάνει με την απουσία του Πάρντο, με τον Σεμπά να φαντάζει το φαβορί για το αρχικό σχήμα. Απ’ την άλλη πλευρά βέβαια κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο έκπληξης από τον Μάρκο Σίλβα, ωστόσο αυτό θα φανεί μέσα απ’ τις προπονήσεις των δύο επόμενων ημερών.

Η τρίτη αλλαγή αφορά τον Ελαμπντελαουί, καθώς ο Νορβηγός είναι τιμωρημένος με μία αγωνιστική. Ολα λοιπόν δείχνουν ότι στην εντεκάδα των πρωταθλητών θα είναι τερματοφύλακας ο Ρομπέρτο και στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής θα αγωνιστεί ο Σαλίνο. Στα στόπερ δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια αλλαγή, με τον Σίλβα να διατηρεί στη βασική εντεκάδα τους Μποτία και Σιόβα, ενώ αριστερό μπακ θα είναι ο Μαζουάκου.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Μιλιβόγεβιτς και ο Ζντίελαρ, και μπροστά τους, σε ρόλο επιτελικού μέσου, θα είναι ο Φορτούνης. Στα δύο άκρα της επίθεσης το πιθανότερο σενάριο είναι Ντουρμάζ (δεξιά) και Σεμπά (αριστερά), ενώ στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να είναι και πάλι ο Ιντέγε. Ο Νιγηριανός δεν είναι σε καλή κατάσταση, αλλά ο Σίλβα δεν δείχνει εμπιστοσύνη στον Πουλίδο και όλοι στου Ρέντη εκτιμούν ότι ο Αφρικανός φορ θα είναι και πάλι βασικός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ