aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Έφυγε… γρήγορα για τον Άγιαξ! (vids)

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Τβέντε ήταν ουσιαστικά μία… πρόβα για τα όσα σκέφτεται ο Βλάνταν Ιβιτς, ενόψει του πρώτου αγώνα με τον Αγιαξ. Ο Σέρβος τεχνικός, παρέταξε επί της ουσίας μία ενδεκάδα η οποία συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες για να ξεκινήσει στο Αμστερνταμ.

Ο σχηματισμός που επέλεξε ο Ιβιτς ήταν το 4-2-3-1 με τον Κλάους να είναι στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας πίσω του τους Ροντρίγκες, Σάκχοφ και Τζάλμα Κάμπος. Ο Τσίμιτροτ με τον Χαρίση ήταν στα χαφ, με τους Κρέσπο, Τζαβέλλα να αποτελούν το δίδυμο των στόπερ και τους Μάτος, Λέοβατς να είναι στα δύο άκρα της άμυνας.

Ο Δικέφαλος, ξεκίνησε και πάλι δυνατά το παιχνίδι, κυριάρχησε στα πρώτα 20’, είχε ρυθμό, έκρηξη σε ένα διάστημα όπου έχασε 3-4 καλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Πάντως, ο Δικέφαλος είχε πάλι… θέματα στην άμυνα, αφού «πουλούσε» εύκολα τη μπάλα.

Ο ΠΑΟΚ έχοντας στα άκρα του τους Τζάλμα Κάμπος και Γκάρι Ροντρίγκες, δημιούργησε πολλά ρήγματα στην άμυνα της Τβέντε, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα των δύο του παικτών.

Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, χάθηκε στο 4’ με το πλασέ του Ροντρίγκες να καταλήγει στην αγκαλιά του Μάρσμαν.

Στο 10’ ο Δικέφαλος άγγιξε για δεύτερη φορά το γκολ με τον Κρέσπο, που έμεινε στην περιοχή της Τβέντε, να μην μπορεί να σκοράρει, αφού το πλασέ του έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ και πάλι ο Μάρσμαν.

Ο ΠΑΟΚ που γενικώς σε αυτό το διάστημα είχε την κατοχή της μπάλας, είχε δοκάρι στο 16’ με τον προωθημένο Τζαβέλλα να νικάει τους αμυντικούς της Τβέντε στον «αέρα» η μπάλα όμως δεν του έκανε το χατίρι.

Οι Ολλανδοί από τη δική τους μεριά, είχαν κυρίως παθητικό ρόλο στο πρώτο μέρος, ωστόσο είχαν και αυτοί την ευκαιρία τους να σκοράρουν με τον Οστερβικ να αποφεύγει εντός περιοχής τον Τζαβέλλα, το πλασέ που επιχείρησε όμως πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Γλύκου.

Από το 25’ και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε σταδιακά, με τους παίκτες του ολλανδικού συλλόγου, να ισορροπούν το παιχνίδι. Χαρακτηριστικό είναι πως από το 20’ και έπειτα η μοναδική αξιοσημείωτη ευκαιρία που δημιουργήθηκε ήταν αυτή του Κάμπος, που πήρε τη μπάλα από τον Σάκχοφ, όμως το διαγώνιο σουτ του πέρασε άουτ.

Η… πρώτη του Μπίσεσβαρ

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Βλανταν Ιβιτς έριξε στο παιχνίδι τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, με τον Ολλανδό να πραγματοποιεί το – ανεπίσημο – ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ.

Με το… καλημέρα, ο άσος του ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να σκοράρει, αφού στην πρώτη φάση ήταν πρωταγωνιστής στην πρώτη φάση που δημιούργησε ο Δικέφαλος στο δεύτερο ημίχρονο, όμως το τελείωμά του με το κεφάλι δεν ήταν το ιδανικό για να σκοράρει.

Σάκχφο και Κάμπος υπέγραψαν την νίκη

Ο ΠΑΟΚ που στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ήταν το ίδιο ορμητικός όπως και στο πρώτο μέρος, με τον Τζάλμα Κάμπος, στο 58’ να χάνει μοναδική ευκαιρία, αφού το πλασέ του από θέση τετ α τετ που βρέθηκε μετά από πάσα του Σάκχοφ δεν ήταν καλό με τον πορτιέρε της Τβέντε να διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ.

Στο 75’ και πάλι ο Αγκολέζος «άγγιξε» το γκολ όμως, Μάρσμαν του είπε και πάλι «όχι» αφού με εντυπωσιακή απόκρουση έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

Το γκολ που ζητούσε ανεπιτυχώς ο ΠΑΟΚ για 75’, τελικά επετεύχθη, με τον Εβγέν Σάκχοφ, να πετυχαίνει με ωραίο εναέριο σουτ να ανοίγει το σκορ, έπειτα από ωραία σέντρα του Μάτος, που για ένα ακόμα παιχνίδι, πήρε πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες.

Πέντε λεπτά αργότερα, στο 80′, ο Τζάλμα Κάμπος, κατάφερε μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες να νικήσει τον Μάρσμαν, με τον Αγκολέζο, να περνάει την μπάλα πάνω από τον πορτιέρε της Τβέντε, έπειτα από καταπληκτική ασίστ του Μπίσεσβαρ, που είχε πολύ καλή παρουσία.

Μελανό σημείο του φιλικού για τον ΠΑΟΚ, ο τραυματισμός του Λέοβατς που αποχώρησε στο 89’…

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος (80′ Κίτσιου), Λέοβατς, Τζαβέλλας, Κρέσπο (70’ Μαλεζάς), Χαρίσης (46’ Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ (83′ Κοροβέσης), Σάκχοφ (80′ Τζιόλης), Κάμπος, Ροντρίγκες (66’ Ζάιρο), Αθανασιάδης (70’ Κουλούρης)

ΤΒΕΝΤΕ: Μάρσμαν, Άντερσεν (Μπόρβεν 46′), Θέσκερ (Κατσικάς 46′), Γιένσεν, Ζέντε (Γένσεν 62′), Φαν Ντερ Λέλι, Σμιντ (Τζορτζ 62′), Φαν Ντερ Χέιντεν (Χέλσερ 61′), Όστερβικ, Μοκότο (Μπίγιεν (46′), Ζίγιεχ (Ντα Κρουζ 62′).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ