aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Χαστούκι» της Κέρκυρας σε Λάρισα!

Την πρώτη της νίκη πανηγύρισε η Κέρκυρα, η οποία «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο τη Λάρισα (2-0), που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Μετά από ένα πεντάλεπτο με λάθη από τους παίκτες των δύο ομάδων και μονομαχίες στον χώρο της μεσαίας γραμμής, η Κέρκυρα σταδιακά απέκτησε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Στο 7′ απείλησε με σουτ του Ντουαλά, στο 10′ ο Καβουσάκης νίκησε τον Τουράμ και στο 21′ ο ίδιος παίκτης «σπατάλησε» μία ακόμα καλή στιγμή. Οι Φαίακες «προειδοποίησαν» τρεις φορές και στο 24′ άνοιξαν το σκορ. Ο Τουράμ βρήκε τον Ντουαλά στο ύψος του πέναλτι, το πρώτο σουτ του Αφρικανού μέσου σταμάτησε στον Φάρκα, αλλά ο ίδιος πήρε το… ριμπάουντ και «έγραψε» το 1-0.

Το γκολ της Κέρκυρας αποδείχθηκε πως αφύπνισε τους παίκτες της Λάρισας, που «απάντησαν» με τρεις ευκαιρίες σε τέσσερα λεπτά! Ο Κουτζαβασίλης στο 30′ είπε «όχι» στον Ναζλίδη, ο ίδιος παίκτης στο 32′ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα λίγο άουτ και στο 34′ ο Αναστασόπουλος από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η ισοφάριση δεν ήρθε για την ΑΕΛ στις διαδοχικές ευκαιρίες και στο 39′ «τιμωρήθηκε». Ο Ντουαλά έκλεψε την μπάλα, ο Ζορμπάς με «μαγική» μπαλιά βρήκε τον Επστάιν στην πλάτη της άμυνας και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Θα περίμενε κανείς από τη Λάρισα να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο για να ψάξει ένα γρήγορο γκολ, που θα την έβαζε ξανά στην διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος. Όντως η ΑΕΛ μπήκε πιο «ζωντανή» στον αγωνιστικό χώρο, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η υπεροχή της ήταν φλύαρη. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν την Κέρκυρα και σε ολόκληρο το 45λεπτο έκαναν μόνο μία φάση και αυτή από σέντρα – σουτ του Αναστασόπουλου. Οι γηπεδούχοι κράτησαν άνετα το προβάδισμα και το τελευταίο σφύριγμα βρήκε την Κέρκυρα να πανηγυρίζει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Ντιμιτρόφσκι, Ντουαλά, Βενέτης, Ζορμπάς (61′ Νίκιτς), Γκόμες, Γεωργίου (90′ Ιωάννου), Σιόντης, Επστάιν (79′ Ζαραδούκας), Ντιόγκο, Τουράμ

Λάρισα: Καβουσάκης, Ρέντζας (46′ Γκόλιας), Γιοβάνοβιτς (70′ Κουτσιανικούλης), Φάρκας, Κόντορ, Αναστασόπουλος, Αντόνι, Ντέλετιτς (59′ Λαμπρόπουλος), Ναζλίδης, Βαρέλα, Αβραάμ

Το ταμείο του αγώνα

Η Κέρκυρα ήταν ουσιαστική, εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν στο καλό της διάστημα και πανηγύρισε το «πρώτο» τρίποντο της σεζόν. Η Λάρισα είχε μόλις ένα «ξέσπασμα» σε όλη τη διάρκεια του ματς, δεν κατάφερε να βρει δίχτυα στις τρεις ευκαιρίες που έκανε σε ένα πεντάλεπτο και στο δεύτερο μέρος δεν κατάφερε να απειλήσει ούτε στο ελάχιστο τους Φαίακες, που κράτησαν με άνεση το προβάδισμα.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Ο Ντουαλά ήταν ο MVP της Κέρκυρας στην αναμέτρηση, καθώς άνοιξε το σκορ, ξεκίνησε τη φάση για το 2-0 και με την συνολική του παρουσία (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο) έδειξε ότι θα εξελιχθεί σε ηγέτη της Κέρκυρας. Εξαιρετική εμφάνιση (και) από τον Τουράμ, ο οποίος είχε την ασίστ στο 1-0 και ταλαιπώρησε αφάνταστα την άμυνα της Λάρισας.

Ο χειρότερος του αγώνα

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά σχεδόν όλοι οι παίκτες της Λάρισας κινήθηκαν σε… ρηχά νερά. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0, είχαν ένα ολόκληρο ημίχρονο για να αντιδράσουν, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν την Κέρκυρα.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Απαρατήρητος πέρασε ο διαιτητής Χρήστος Γκράνας, ο οποίος βοηθήθηκε και από την εξέλιξη του ματς, καθώς δεν του έτυχε καμία δύσκολη φάση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ