aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αναζητά «ξέσπασμα»

Έχουν γίνει τόσα πολλά τις τελευταίες μέρες, με αποτέλεσμα να αποκτήσει ένα άλλο χρώμα η αποψινή (11/9, 20.30) πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα με αντίπαλο την Βέροια στο Καραϊσκάκη.

Συσπειρωμένος ο κόσμος μετά τις δικαστικές εξελίξεις, ετοιμάζεται γενικώς μία θερμή ατμόσφαιρα στο φαληρικό γήπεδο, ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν στο Ρέντη πολλά ερωτηματικά σχετικά με τα πρόσωπα της ενδεκάδας.

O Πάουλο Μπέντο φρόντισε να κρατήσει καλά κρυμμένα τα μυστικά του. Πολλές οι δοκιμές όλες αυτές τις μέρες, αρκετοί οι πειραματισμοί στα οικογενειακά διπλά και κατά συνέπεια αγωνία στις τάξεις των ποδοσφαιριστών αναφορικά με το ποιοι θα ξεκινήσουν. Δεν συμβαίνει συχνά να υπάρχει τόσο μεγάλη όρεξη στους παίκτες για ένα ματς πρωταθλήματος, το οποίο προηγείται ενός ευρωπαϊκού αγώνα. Έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν το φαινόμενο κάποιοι ποδοσφαιριστές να επικαλούνται ακόμα και τραυματισμούς.

Ο Τσόρι όμως αποτύπωσε πλήρως το κλίμα που επικρατούσε τις τελευταίες μέρες στο Ρέντη. Όλη την εβδομάδα είχε ένα πρόβλημα στην αριστερή γάμπα, ήταν εξαιρετικά αμφίβολη η παρουσία του με την Βέροια, αλλά με μόλις μία προπόνηση είπε στον Μπέντο ότι μπορεί να βοηθήσει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος!

Ο δε Μπέντο από την πλευρά του έχει καταφέρει να κρατήσει κόσμο και κοσμάκη σε εγρήγορση. Για να καταλάβετε, έκανε δοκιμή ακόμα και με 4-4-2! Με τους Ιντέγε και Καρντόσο στην κορυφή της επίθεσης δηλαδή στην σαββατιάτικη προπόνηση (10/9). Δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες το συγκεκριμένο σενάριο, αλλά δεν αποκλείται κατά τη διάρκεια του ματς να το δούμε και αυτό το σχήμα.

Η μοναδική γραμμή που μοιάζει “κλειδωμένη” είναι η αμυντική. Δηλαδή οι Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα και Ντε Λα Μπέγια. Στο 4-2-3-1 που αναμένεται να χρησιμοποιήσει ο Πορτογάλος, ο Μιλιβόγεβιτς θα ξεκινήσει και το φαβορί για να τον πλαισιώσει στα χαφ έμοιαζε μέχρι και αργά το βράδυ του Σαββάτου (10/9) ο Αντρέ Μαρτίνς και όχι ο Καμπιάσο.

Η δοκιμή με τον Μάρκο Μάριν πίσω από τον επιθετικό σαν να μπέρδεψε την κατάσταση. Ο Φορτούνης από την πλευρά του είχε στην πλάτη του και το ταξίδι με την Εθνική μας. Ο δε Ελιουνούσι σε όλα τα διπλάκια ήταν με την ομάδα των “βασικών” και συνεχώς άλλαζαν όλοι οι υπόλοιποι. Πότε έπαιζε ο Σεμπά στο ένα “φτερό” με τον Φορτούνη πίσω από τον επιθετικό, πότε ο Μαρίν, πότε ο Πάρντο. Μόνο ο Ελιουνούσι δεν… κουνιόταν από τη θέση του.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την κορυφή της επίθεσης, δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποιος από τους Καρντόσο ή Ιντέγε θα επιλεχθεί. Με τόσες δοκιμές που έχει κάνει ο Μπέντο, δεν βγήκε καμία άκρη. Πάντως, ο Καρντόσο έχει φωνάξει βροντερό “παρών” εδώ και μέρες στο Ρέντη.

Οπότε, οι επικρατέστεροι είναι οι Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Αντρέ Μαρτίνς (Καμπιάσο), Φορτούνης, Σεμπά, Ελιουνούσι και Ιντέγε ή Καρντόσο.

Αυτό που ζήτησε ο Μπέντο από τους παίκτες του δεν ήταν τίποτε άλλο από το να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και να μην κυνηγήσουν μόνο τη νίκη, αλλά και μία εμφάνιση που θα στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Και δεν αναφερόμαστε φυσικά στον Ελβετό παλαίμαχο άσο Στεφάν Σαπουιζά που θα είναι στο Καραϊσκάκη για λογαριασμό της Γιουνγκ Μπόις.

Αναλυτικά η αποστολή: Μποτία, Καμπιάσο, Καρντόσο, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Ντομίνγκες, Ελιουνούσι, Φιγκέιρας, Φορτούνης, Ιντέγε, Καπίνο, Λεάλι, Μαρίν, Μάρτινς, Μιλιβόγεβιτς, Πάρντο, Ρέτσος, Ρομαό, Σεμπά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ