aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΕΚάρα, η μεγάλη επιστροφή!

Η ΑΕΚ έπαιξε για δύο αποτελέσματα στη Βιέννη. Τελικά πήρε εκείνο που ήθελε, δηλαδή την ισοπαλία (0-0) απέναντι στην Αούστρια και προκρίθηκε στις 32 καλύτερες ομάδες του Europa League, ως δεύτερη από τον 4ο όμιλο. Την ίδια ώρα η πρώτη Μίλαν, που πέρασε ως πρώτη, ηττήθηκε στην Κροατία από τη Ριέκα με 0-2.

Μετά από 10 χρόνια, η ΑΕΚ επιστρέφει στα νοκ-άουτ παιχνίδια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αφού δια πυρός και σιδήρου πήρε το «χρυσό» 0-0 στην Βιέννη από την Αούστρια και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του 4ου ομίλου πίσω από την Μίλαν, αήττητη με 8 βαθμούς.

Κάπως έτσι, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ θα βρεθεί στο γκρουπ των ανίσχυρων στην κλήρωση της Δευτέρας (13:00), όπου θα βρει τις 12 νικήτριες των ομίλων του Europa League (πλην φυσικά της Μίλαν) και τις τέσσερις καλύτερες τρίτες των ομίλων του Champions League. Οι αγώνες νοκ-άουτ θα διεξαχθούν στις 15 και 22 Φεβρουαρίου και το δεδομένο από τώρα είναι πως η ΑΕΚ ανεξαρτήτως αντιπάλου, θα δώσει το πρώτο παιχνίδι στο «ΟΑΚΑ» και τον επαναληπτικό εκτός έδρας.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι αντίπαλοι της ΑΕΚ είναι οι εξής: ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία), Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (Πορτογαλία), Λειψία (Γερμανία), Βιγιαρεάλ (Ισπανία), Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία), Μπράγκα (Πορτογαλία), Μίλαν (Ιταλία)*, Αταλάντα (Ιταλία), Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία), Άρσεναλ (Αγγλία), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Λάτσιο (Ιταλία), Στεάουα (Ρουμανία) ή Πλζεν (Τσεχία), Έστερσουντ (Σουηδία) ή Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία), Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία) ή Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία).

* Η Μίλαν θα μπει στο γκρουπ των ισχυρών, όμως δεν μπορεί να κληρωθεί απέναντι στην ΑΕΚ.

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Αούστρια Βιένης – ΑΕΚ 0-0

Ριέκα – Μίλαν 2-0 (7΄ Πούλιτς, 47΄ Γκαβράνοβιτς)

Η τελική βαθμολογία του 4ου ομίλου

Μίλαν 11 (13-6)

ΑΕΚ 8 (6-5)

Ριέκα 7 (11-12)

Αούστρια Βιέννης 5 (9-16)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ