aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Με… περίπατο στους «8» ο ΠΑΟΚ

Μπορεί το γκολ των Τρικάλων στο α’ ημίχρονο να έκοψε προ στιγμή τη… φούρια του ΠΑΟΚ, αλλά η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου ανέβασε ταχύτητα στο β’ μέρος και με τον Μάτος να δίνει το αγωνιστικό… σύνθημα, διέλυσε τους γηπεδούχους 5-1! 

Με αυτό το σκορ δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης για το ποια ομάδα θα βρεθεί στη φάση των «8», με τον Δικέφαλο να επιβεβαιώνει το ρόλο του φαβορί, αποφεύγοντας τις κακοτοπιές και πλέον πάει αρκετά ήρεμος στη διακοπή, για να γεμίσει και τις «μπαταρίες» του.

Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ο Μάτος που πέτυχε δύο γκολ (5′, 57′), αλλά και ο Πέλκας που συνέχισε με την ίδια διάθεση, είτε παίζει σε ένα βατό ματς Κυπέλλου, είτε σε ντέρμπι πρωταθλήματος. Σημαντικό γεγονός της αναμέτρησης, η επάνοδος του Μυστακίδη για 8 λεπτά, έπειτα από 8 μήνες απουσίας λόγω του σοβαρότατου τραυματισμού τον Απρίλιο.

Σκόρερ για τον ΠΑΟΚ, πλην του Μάτος, οι Μπίσεσβαρ (70′), Κάμπος (80′) και Σάκχοφ (90’+4′) ενώ είχε ισοφαρίσει στο α’ ημίχρονο (15′) ο Πάνος.

Το ματς

Σαν λυσσασμένος μπήκε στο ματς ο ΠΑΟΚ προκειμένου να πετύχει ένα γκολ που θα τον έβαζε σε θέση οδηγού τόσο στην αναμέτρηση, όσο και στην υπόθεση-πρόκριση, γεγονός που αιφνιδίασε και τα Τρίκαλα, που αναίτια παρουσιάστηκαν «τρακαρισμένα» μπροστά στο μεγάλο τους αντίπαλο.

Φυσική απόρροια αυτής της εικόνας ήταν τελικά ο ΠΑΟΚ να πετύχει το γκολ μόλις στο 5’, όταν ο Πέλκας με κάθετη πάσα βρήκε τον Πρίγιοβιτς, ο Αποστολίδης του αρνήθηκε το γκολ, αλλά ο Μάτος που είχε μετατραπεί σε επιθετικό πήρε το ριμπάουντ και μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ. Ανεξάρτητα από την εμφάνιση του ΠΑΟΚ, ήταν δεδομένο ότι δεν ήταν η μέρα του Πρίγιοβιτς, αφού στο 11’ έχασε ολομόναχος από τη μικρή περιοχή την ευκαιρία για το 2-0, καθώς βρήκε… αέρα, από τη σέντρα του Δεληγιαννίδη.

Κόντρα στη ροή του αγώνα και αφού τα Τρίκαλα πέρασαν για πρώτη φορά τη σέντρα, στο 15’ βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με τον Γκόλια να κάνει τη σέντρα από αριστερά και ο Πάνος νίκησε στον αέρα τον Δεληγιαννίδη, που είχε χάσει εντελώς τη φάση και με το κεφάλι έκανε το 1-1.

Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου η ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων βελτιώθηκε και δυσκόλευε πολύ περισσότερο τις προσπάθειες του ΠΑΟΚ να ανακτήσει το προβάδισμα, με αποτέλεσμα να κρατήσει μέχρι το τέλος του πρώτου 45λέπτου το 1-1.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ ήταν ανάλογη και στα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου, με τον Πέλκα να είναι μαζί με τον Μάτος οι πιο ενθουσιώδεις παίκτες από πλευράς φιλοξενούμενων και οτιδήποτε καλό συνέβαινε, άρχιζε ή κατέληγε στα δικά τους πόδια.

Ωστόσο, τα πρώτα λεπτά σημειώθηκε αμφισβητούμενη φάση, στην οποία ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι, όταν Μπίσεσβαρ μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, φάνηκε αμυντικός των Τρικάλων να τον βρίσκει χαμηλά στον αχίλλειο, με τον ρέφερι να καταλογίζει θέατρο, απόφαση που προφανώς αδικεί τον Ολλανδό μεσοεπιθετικό, αφού σε καμία περίπτωση δεν έπεσε μόνος του.

Παρ’ όλα αυτά, δεν ήταν δυνατόν, ο ΠΑΟΚ να σταθεί σε αυτή τη φάση και στο 57’ δικαιώθηκε για την επιμονή του, αφού πολύ γρήγορα βρήκε το γκολ που του έδωσε εκ νέου το προβάδισμα. Ο Πέλκας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μάτος (με υποψία φάουλ) πήρε την κεφαλιά παίρνοντας παραμάζωμα τον αντίπαλό του, κάνοντας το 2-1.

Όλα είχαν πάρει το δρόμο τους και λόγω της απογοήτευσης των Τρικαλινών και το μοναδικό ερώτημα ήταν πού θα κάτσει ο τελικός δείκτης του σκορ. Τελικά, ο ΠΑΟΚ άρχισε να «πυροβολεί» από το 70’.

Ο Πρίγιοβιτς με κάθετη βρήκε τον Μπίσεσβαρ που με ωραίο πλασέ έγραψε το 3-1 και από εκεί και πέρα όλοι ήθελαν να βάλουν γκολ, με τον πρώτο… τυχερό να είναι ο Κάμπος. Στο 80’ ο Σάκχοφ έκανε ωραία κίνηση από δεξιά και με σέντρα βρήκε τον Ανγκολέζο που με δυνατό πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 4-1, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ουκρανός στο 94’, έπειτα από κεφαλιά πάσα του Κουλούρη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τρίκαλα: Αποστολίδης, Βέρτζος, Γιαννίτσης (Ζγκούρι 66′), Κοτσώνης, Πάνος, Γκόλιας, Χιντζίδης (Ντίνας 66′), Τόμιτς, Ανδρεόπουλος (Τσιάρας 77′), Γροντής, Καπός.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Δεληγιαννίδης, Βαρέλα, Μαλεζάς, Μπίσεσβαρ (Μυστακίδης 82′), Πέλκας (Κουλούρης 77′), Λημνιός (Κάμπος 68′), Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Πρίγιοβιτς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ