aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Δράση στο κύπελλο

Αρχίζουν σήμερα τα παιχνίδια για το κύπελλο Ελλάδας, με τους πρώτους αγώνες για τη φάση των «16» της διοργάνωσης. ΠΑΟΚ και ο Πανιώνιος έχουν τις πιο εύκολες αποστολές. Κι αυτό, γιατί είναι οι δύο ομάδες που κληρώθηκαν με τους εκπροσώπους της Football League, καθώς ο ΠΑΟΚ έχοντας πλεονέκτημα έδρας θα παίξει με τα Τρίκαλα και οι «κυανέρυθροι» θα αντιμετωπίσουν τον ΟΦΗ, που έχει το δεύτερο ματς στο Ηράκλειο.

Το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό που αναμένεται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Πλατανιά, ενώ πιο δύσκολη θα είναι η αποστολή της ΑΕΚ απέναντι στον φιλόδοξο Παναιτωλικό. Ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης έχει ο Παναθηναϊκός που θα παίξει με τη Λαμία, ενώ εξαιρετικά αμφίρροπες αναμένονται οι αναμετρήσεις Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος, Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΛ-Ξάνθη.

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το τελευταίο του παιχνίδι στο 2017 απέναντι στα Τρίκαλα, ολοκληρώθηκε χθες και ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανακοίνωσε αποστολή γεμάτη βασικούς ποδοσφαιριστές, καθώς στόχος του είναι να «καθαρίσει» από το πρώτο παιχνίδι την υπόθεση πρόκριση. Ο Ρουμάνος τεχνικός αποφάσισε να αφήσει εκτός τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη και να εμπιστευθεί τους Ροντρίγκο Ρέι και Μάριο Σιαμπάνη.

Με τον «μικρό» του ΠΑΟΚ να μπαίνει στη 18άδα (και) επειδή στους κανονισμούς της διοργάνωσης του κυπέλλου, αναφέρεται ότι κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει στην αποστολή της τουλάχιστον δυο ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών. Στην αποστολή επιστρέφει ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, που εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής και αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού. Μαζί με τον Πασχαλάκη το κοντινό ταξίδι για τα Τρίκαλα δεν θα κάνουν ο τιμωρημένος Μακ, οι τραυματίες Βιεϊρίνια, Κάτσε, Πούγγουρας, Ελ Καντουρί και οι εκτός πλάνων Λέοβατς, Ζαμπράνο.

Συνοπτικά το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας, οι οποίοι θα διεξαχθούν το τριήμερο 19-21 Δεκεμβρίου:

ΣΗΜΕΡΑ

19:30 Τρίκαλα-ΠΑΟΚ (Δημ. Στάδιο Τρικάλων)

ΑΥΡΙΟ

15:00 Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος («Θ. Κολοκοτρώνης»)

17:15 Πλατανιάς-Ολυμπιακός (Δημ. Γήπεδο Περιβολίων)

19:30 Παναιτωλικός-ΑΕΚ (Γηπ. Παναιτωλικού)

ΜΕΘΑΥΡΙΟ

15:00 Πανιώνιος-ΟΦΗ (Γηπ. Νέας Σμύρνης)

15:00 Λάρισα-Ξάνθη (AEL FC Arena)

17:15 Λαμία-Παναθηναϊκός (ΔΑΚ Λαμίας)

19:30 Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα (Δημ. Στάδιο Λιβαδειάς)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ