aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Θυμηθήκαμε γιατί δεν σας ξεχνάμε! (video)

Υπέροχες μνήμες ξύπνησε το φιλικό της Εθνικής Ελλάδας του 2004 με την Ίντερ στο Παγκρήτιο. Η γαλανόλευκη, που μας είχε κάνει περήφανους με την κατάκτηση του Euro, ήταν ανταγωνιστική ωστόσο ηττήθηκε στις λεπτομέρειες και συγκεκριμένα στα πέναλτι από τους νερατζούρι με 4-2. Η κανονική διάρκεια είχε λήξει ισόπαλη με 1-1, με τους Καλόν και Κατσουράνη να σκοράρουν τα γκολ.

Τι κι αν ήταν φιλικό; Οι δύο ομάδες πήραν το ματς στα σοβαρά και έδειχναν ότι δεν θέλουν να χάσουν. Οι Ιταλοί δε, βάραγαν μερικές φορές στο… ψαχνό με τους Ντακούρτ και Ματεράτσι να μην λυπούνται τους Ζαγοράκη και Τσιάρτα, αντίστοιχα. Μάλιστα, ορισμένοι έδειχναν σε εξαιρετική κατάσταση. Γεωργάτος, Ματεράτσι και Ζανέτι ήταν… φιτ και ένα χρόνο θα μπορούσαν να παίξουν ακόμη (στην Σούπερ Λίγκα), ενώ είχαν να αντιμετωπίσουν και έναν εν ενεργεία παίκτη, τον Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Η Ελλάδα ήταν καλύτερη, δημιουργούσε φάσεις και στο 11’ το σουτ του Ζαγοράκη πέρασε λίγο άουτ. Ίδια κατάληξη είχε τέσσερα λεπτά αργότερα και το σουτ του Καραγκούνη. Η πρώτη φάση για την Ίντερ ήρθε στο 20’ με το σουτ του Καλόν, ενώ στο 26’ ο Καραγκούνης δεν βρήκε και πάλι εστία. Στο 37’ ο Ματεράτσι θυμήθηκε τα παλιά καλά χρόνια και με τάκλιν με τα δύο πόδια έκοψε τον Παπαδόπουλο και παραλίγο να του… κόψει και ένα πόδι και στην κόντρα οι Ιταλοί άνοιξαν το σκορ. Ο Σουάζο πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έδωσε έτοιμο γκολ στον Καλόν, που δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-0.

Με σκοπό να ισοφαρίσει μπήκε στο ματς η Εθνική. Αφού απείλησε με το φάουλ του Τσιάρτα στο 46’ το οποίο έβγαλε ο… υπέρβαρος Φρέι (που είχε περάσει στη θέση του Τόλντο), κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο 51’. Ο Παπαδόπουλος δεν κατάφερε να νικήσει τον… υπέρβαρο Φρέι (, ωστόσο ο Κατσουράνης πήρε το ριμπάουντ και έγραψε το 1-1. Λίγο αργότερα ο Τσιάρτας έκανε το πλασέ αλλά ο πορτιέρε των Ιταλών έδιωξε σε κόρνερ. Τελευταία φάση στο ματς στο 68’ όταν η κεφαλιά του Παπαδόπουλου πέρασε άουτ.

Το ματς έληξε ισόπαλο, ωστόσο ούτε η Ίντερ ούτε η Εθνική Ελλάδας δεν αρκέστηκαν με το… Χ. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι, όπου οι νερατζούρι ήταν εύστοχοι καθώς σκόραραν και στις τέσσερις εκτελέσεις τους, με τον Φρέι να… βγάζει αυτό του Γεωργιάδη και τον Καφέ να στέλνει άουτ το δικό του.

Ελλάδα 2004: Χαλκιάς, Σεϊταρίδης (45’ Γεωργιάδης), Νταμπίζας (45’ Καψής), Δέλλας, Φύσσας (45’ Λάκης), Μπασινάς, Ζαγοράκης (45’ Κατσουράνης), Τσιάρτας, Καραγκούνης (56’ Ζαγοράκης), Χαριστέας, Παπαδόπουλος.

Ίντερ Forever: Τόλντο (41’ Φρέι), Ζανέτι, Μπιάνκι, Καλόν (76’ Χούτος), Καρμπόνε (52’ Μπαρέζι), Ντακούρτ (61’ Καραγκούνης), Ματεράτσι, Κίβου, Σουάζο (56’ Πίτσι), Γεωργάτος (52’ Κριστιάν Ζανέτι), Κολονέζε (45’ Φρέζι).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ