aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣΣκίμπε: «Μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα με το Βέλγιο»

Σκίμπε: «Μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα με το Βέλγιο»

Την πίστη του ότι η Εθνική Eλλάδος μπορεί να πάρει αποτέλεσμα στον αγώνα με το Βέλγιο παρά τις δυσκολίες του αγώνα, εξέφρασε ο Μίχαελ Σκίμπε στη συνέντευξη Τύπου για την αυριανή (3/9, 21:45) αναμέτρηση στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα με τους «κόκκινους διαβόλους», απάντησε για τους τραυματίες (δεν παίζει σίγουρα ο Κυριάκος Παπαδόπουλος) και για το ποιος θα καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας απέναντι στον Εντέν Αζάρ, ο οποίος θα αγωνιστεί για τους Βέλγους.

Για τους τραυματίες, είπε: «Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα τι γίνεται με όλους τους τραυματίες. Θα είναι μαζί μας ο Κουτρουμπής, ο οποίος θα ενσωματωθεί στην αποστολή για τον αυριανό αγώνα. Μετά την προπόνηση θα ξέρουμε. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος σίγουρα δεν θα παίξει αύριο. Ο Μήτρογλου και ο Ρέτσος έχουν κάποιες ελπίδες ακόμα και ελπίζουμε να αγωνιστούν».

Για τις διαφορές στα ματς με Εσθονία και Βέλγιο, τόνισε: «Είναι διαφορετικό να παίζουμε με την Εσθονία και με το Βέλγιο. Έχουμε πρόβλημα να δημιουργούμε ευκαιρίες ακόμα και με αντιπάλους που είναι κατώτεροι από εμάς. Παίζουμε καλύτερα με αντιπάλους που είναι υψηλότερου επιπέδου. Ίσως θα είναι ευκολότερο για εμάς αύριο (3/9). Παίξαμε καλά στην Αυστραλία, στην Ολλανδία, στο Βέλγιο και στην Βοσνία. Αύριο, πιστεύω ότι θα έχουμε χώρους να κάνουμε αντεπιθέσεις. Θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση στον αυριανό αγώνα απ’ ό,τι στο ματς με την Εσθονία».

Για το αν θα παίξει αμυντικά η ομάδα όπως στο Βέλγιο, απάντησε πως «θα προσπαθήσουμε να παίξουμε λίγο πιο επιθετικά απ΄ό,τι στο Βέλγιο διότι παίζουμε στην έδρα μας» και συνέχισε: «Είναι πιο εύκολο να φτάσεις στο επίπεδο ενός μεγάλου αντιπάλου απ΄ό,τι να παίξεις με έναν πιο κατώτερο αντίπαλο. Με το Βέλγιο θα μπορούμε να βγαίνουμε σε αντεπιθέσεις σε 3-4 δευτερόλεπτα διότι θα έχουμε χώρους, απ’ ό,τι να κάνουμε επιθέσεις με την μπάλα στα πόδια σε 50-60 δευτερόλεπτα από την άμυνά μας».

Ο Μίχαελ Σκίμπε, συνέχισε λέγοντας πως «πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου. Είχαμε θετικό αποτελέματα σε αυτόν τον 1,5 χρόνο στα προκριματικά. Με την Βοσνία στο Καραϊσκάκη ήμασταν και λίγο τυχεροί. Στο Βελγιο ήμασταν λίγο άτυχοι που ισοφαριστήκαμε προς το τέλος, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει. Θα είμαστε έτοιμοι. Ελπίζουμε να είμαστε στη Ρωσία το επόμενο καλοκαίρι».

Τέλος, είπε είναι υπερήφανος για τους παίκτες και πιστεύει ότι η Εθνική μπορεί να πάρει αποτέλεσμα, ενώ για το ποιος θα παίξει δεξί μπακ απέναντι στον Αζάρ, απάντησε: «Θα δούμε αύριο. Υπάρχει πιθανότητα να παίξει ο Ρέτσος. Σε πολλά ματς οι παίκτες τα κατάφεραν εξαιρετικά. Ο Δώνης ήταν πολύ καλός και κλήθηκε στη Βοσνία, ο Ρέτσος ήταν πολύ καλός με τον Ολυμπιακό και κλήθηκε στην Εθνική. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες επιθετικοί που είναι τραυματίες και δεν παίζουν τώρα όπως ο Καρέλης και ο Κολοβός. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές στο ελληνικό πρωτάθλημα όπως ο Χριστοδουλόπουλος. Πάντως, είμαι ευχαριστημένος με τους παίκτες που αυτή την στιγμή έχω στην διάθεσή μου στην Εθνική ομάδα».

Ο Γιώργος Τζαβέλλας εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με το Βέλγιο (3/9, 21:45). Ο αμυντικός της Αλάνιασπορ εξέφρασε την πίστη του πως η Εθνική μας ομάδα με προσήλωση, συγκέντρωση και σωστό αμυντικό πλάνο έχει τα φόντα να πάρει αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη.

Για το αν έχουν προλάβει να αφήσουν πίσω το ματς με την Εσθονία και να συγκεντρωθούν στο Βέλγιο, είπε: «Ο χρόνος είναι περιορισμένος, αλλά όχι μόνο για εμάς. Είναι τελείως διαφορετικά τα δυο ματς, δεν έχουμε να σκεφτούμε πολύ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είμαστε πολύ καλά και θα είμαστε έτοιμοι».

Για το πώς θα παίξει η ομάδα προκειμένου να πάρει αποτέλεσμα, απάντησε: «Η προσέγγιση του επόμενου αγώνα είναι δεδομένη. Θα αμυνθούμε μαζικά, το γνωρίζουμε. Μας πάνε πιο πολύ αυτά τα ματς. Όσοι παίξουν, πρέπει να δουλέψουν σωστά αμυντικά, αν θέλουμε να πάρουμε κάτι απ’ αυτό το ματς».

Για τα προβλήματα που υπάρχουν, σχολίασε: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχει πειραματική 11άδα στην Εθνική. Όλες οι εθνικές παίζουν κάποιες φορές χωρίς βασικούς λόγω ελλείψεων. Χρειάζεται σωστή προσέγγιση ο αγώνας. Πιστοί στο πλάνο μας και συγκεντρωμένοι. Αν δεν είμαστε όπως πρέπει, θα εκμεταλλευτεί ο αντίπαλος το λάθος και θα έχουμε πρόβλημα. Έχουμε καλή ψυχολογία. Αυξήσαμε την διαφορά από την Βοσνία, Χρειάζεται ηρεμία και να συνεχίσουμε ό,τι έχουμε ξεκινήσει εδώ και κάποιο καιρό».

Για το τι ποδόσφαιρο μας ταιριάζει, ανέφερε: «Γνωρίζετε όλα αυτά τα χρόνια. Από το 2004 και μετά, ξέρουμε να αμυνόμαστε. Μην ξεχνάμε ποιοι είμαστε. Πάντα μας πήγαιναν τα ματς που δεν είχαμε το ρόλο του οδηγού. Εκεί δυσκολευτήκαμε με την Εσθονία. Δεν μπορούμε να παίξουμε ανοιχτά. Να είμαστε σοβαροί, καλά οργανωμένοι και να πάρουμε κάτι. Θα είναι ένα δώρο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ