Τρελάθηκαν στη FIFA! Θέλουν διαδικασία πέναλτι α λα τένις

Για να θεσπιστεί αυτός ο κανονισμός θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ έξι μέλη της αρμόδιας επιτροπής της IFAB σε σύνολο οκτώ...

Αποφασισμένος να αφήσει το στίγμα του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο φαίνεται πως είναι ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. Αν ισχύσουν οι αλλαγές που σκέφτονται οι υπεύθυνοι της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, τότε όχι άδικα θα πρέπει να γίνεται λόγος για… κοσμογονία στο άθλημα. 

Η τελευταία σκέψη σχετίζεται με την διαδικασία των πέναλτι… Σύμφωνα με τα στατιστικά, ένα 60% των ομάδων που εκτελούν πρώτες πέναλτι, τελικά παίρνουν και τη νίκη. Έχοντας αυτό υπόψην η International Football Association Board, δηλαδή το αρμόδιο όργανο που ρυθμίζει τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου, σε συνεργασία με την FIFA, θέλει να αλλάξει το σύστημα ώστε να κρίνεται ο νικητής μιας αναμέτρησης, στην περίπτωση που η κανονική διάρκεια και η παράταση λήγει ισόπαλη.

Η νέα διαδικασία θα μοιάζει με το… tie break του τένις, όπως αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport».  Το νέο σύστημα, ABBA είναι η ονομασία του, θα λειτουργεί ως εξής: πρώτα θα εκτελεί ένα πέναλτι η μία ομάδα, Στη συνέχεια θα εκτελεί δύο η αντίπαλη, στη συνέχεια άλλα δύο η πρώτη ομάδα… 

Για να θεσπιστεί αυτός ο κανονισμός θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ έξι μέλη της αρμόδιας επιτροπής της IFAB σε σύνολο οκτώ. Φαίνεται, επίσης, πως θα υπάρξουν αλλαγές και σε ό,τι αφορά τον ρόλο του αρχηγού κάθε ομάδας, καθώς δεν αποκλείεται να θεσπιστεί κανονισμός σύμφωνα με τον οποίο μόνο αυτός θα μπορεί να επικοινωνεί με τον διαιτητή στη διάρκεια ενός αγώνα.

Πόντους κερδίζει, επίσης, και η καθιέρωση αποβολών για σύντομο χρονικό διάστημα στη διάρκεια του παιχνιδιού, όπως συμβαίνει στην υδατοσφαίριση.

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΠΗΓΗSdna.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ