aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGATο στοίχημα για Ρονάλντο και η ατάκα-έκπληξη για Μέσι

Tο στοίχημα για Ρονάλντο και η ατάκα-έκπληξη για Μέσι

Φέτος ο Λούκα Μόντριτς ήταν καλύτερος από ποτέ και αυτό αποτυπώθηκε στο χορτάρι όπου… βαρέθηκε να παίζει τελικούς: κατέκτησε το Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν φιναλίστ σε αυτόν του Μουντιάλ, ενώ αναδείχτηκε ο MVP του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με αυτά τα δεδομένα, συγκαταλέγεται απόλυτα δίκαια μεταξύ των επικρατέστερων υποψηφίων για να πάρουν τη Χρυσή Μπάλα για το 2018 και με αυτή την αφορμή, το “France Football” του πήρε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Ενδιαφέρουσα καθώς ο δαιμόνιος χαφ δεν είπε τα… τετριμμένα αλλά έβγαλε ωραίες “ειδήσεις”, με τον σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης να αναφέρεται στους Μέσι και Ρονάλντο που μονοπωλούν τους τίτλους της Χρυσής Μπάλας από το 2008 και μετά, το είδωλό του Ζιντάν, στα καλύτερα παιχνίδια στην καριέρα του αλλά και τον πόλεμο στην πρώτην Γιουγκοσλαβία που τον βίωσε ως παιδί.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ FRANCE FOOTBALL:

Για τον πόλεμο: “Όταν ήμουν μικρό παιδί, η χώρα μου είχε μόλις αποκτήσει την ανεξαρτησία της και για όλους εμάς αυτό είχε μεγάλη σημασία. Όταν έγινε το Μουντιάλ του 1998 ήμουν 12 ετών και τα είδωλά μου είχαν φτάσει στον ημιτελικό, ήθελα να γίνω όπως εκείνοι. Το ποδόσφαιρο ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ξεφύγεις από τον πόλεμο, για να απομακρύνεις αυτή τη σκέψη από το μυαλό. Από μικρό παιδί ονειρευόμουν να γίνω ποδοσφαιριστής και να φορέσω τη φανέλα της Κροατίας”.

Για τους παίκτες που θαύμαζε από μικρός: “Το είδωλό μου ήταν ο Μπόμπαν, θα ήθελα να είχα παίξει μαζί του. Θα ήθελα επίσης να ήμουν συμπαίκτης με τον Ζιντάν, που είχε εντυπωσιακή κομψότητα στις κινήσεις του, και τον Ρονάλντο”.

 Για τα ματς που θα θυμάται πάντα: “Το 4-1 κόντρα στην Γιουβέντους στον τελικό του Champions League, το 3-1 με την Μπαρτσελόνα στο ισπανικό Σούπερ Καπ και το 3-0 επί της Αργεντινής στο Μουντιάλ του 2018”.

Για τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο: “Είναι ένας από τους καλύτερους στην ιστορία του ποδοσφαίρου αλλά δεν θα έπαιζα ποτέ μαζί του. Οι σχέσεις μου με τον Κριστιάνο Ρονάλντο παραμενουν εξαιρετικές. Περάσαμε έξι υπέροχα χρόνια στην Ρεάλ, είμαστε φίλοι και έχουμε σεβασμό ο ένας για τον άλλο. Είμαστε ακόμα σε επαφή, μιλάμε στο τηλέφωνο και ανταλλάσουμε μηνύματα. Όταν πριν λίγους μήνες είχε βγει η φήμη για την αποχώρηση του Κριστιάνο, βάλαμε στοίχημα μεταξύ μας στα αποδυτήρια της Ρεάλ και ήμασταν πεπεισμένοι πως στο τέλος θα έμενε. Όμως ο καθένας παίρνει ο ίδιος τις αποφάσεις στη ζωή του”.

 Για το ποιος αξίζει φέτος το βραβείο της Χρυσής Μπάλας: “Για μένα το αξίζω εγώ, ο Μέσι, ο Βαράν, ο Γκριεζμάν και ο Εμπαπέ. Τρεις Γάλλοι; Πρέπει να λάβουμε υπόψη πως ήταν χρονιά Μουντιάλ. Ο Βαράν είχε μία φανταστική σεζόν με την Ρεάλ και στην Ρωσία ήταν ο καλύτερος αμυντικός του Μουντιάλ. Ο Εμπαπέ είναι ένα εκπληκτικό ταλέντο που θα συνεχίσει να βελτιώνεται ενώ ο Γκριεζμάν κατέκτησε εκτός από το Μουντιάλ και το Europa League”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ